Annonce
Horsens

19-årig bilist sigtet for spirituskørsel, efter han ramte hus på Bankagervej

Den 19-årige mand, der i sin bil tidligt lørdag morgen endte halvvejs inde i et bryggers på Bankagervej, var formentlig beruset, oplyser politiet. Foto: Wojciech Stanislaw Skiba

Horsens: Den 19-årige mand, der tidligt lørdag morgen med meget høj hastighed drønede ind i et hus på Bankagervej i Horsens, var formentlig påvirket af spiritus, da uheldet skete.

Det oplyser politikommissær Lars Elmstrøm fra Sydøstjyllands Politi.

- Vi mistænker ham for at have fået for meget at drikke. Han var formentlig på vej hjem fra en bytur. Patruljen på stedet konstaterede, at han virkede alkoholpåvirket, og efter uheldet blev han anholdt og taget med på sygehuset for at få taget en blodprøve, der skal slå fast, hvor høj hans promille var, fortæller Lars Elmstrøm.

Han oplyser også, at den 19-årige mand, der er fra Horsens, blev tjekket for eventuelle skader på sygehuset. Men han slap uden skrammer.

Det samme kan man ikke sige om det hus, den 19-årige ramte.

- Han ramte huset med meget høj fart, og hans bil endte halvvejs inde i bryggerset. Der er et stort hul i huset, og vi tilkaldte brandvæsenet for at vurdere, om der var risiko for, at huset kunne styrte sammen. Det mente brandfolkene dog ikke, så vi overlod det til husejeren og hans forsikring at få ryddet op. Senere skal der så kigges på, om den 19-årige kan gøres ansvarlig, siger Lars Elmstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

Annonce