Jack & Jones Cup holder sølvbryllup

Fire femtedele af J&J Cup-udvalget ses her i selskab med landsholdsmålvogter Niklas Landin (f.v.) Karina Kjærgaard Jakobsen, BHK-formand Jan Helleberg, Anne-Mette Kongedam og Helle Kristiansen. Derudover består udvalget af Jan Madsen, som har været med gennem ved samtlige 25 udgaver af turneringen. Foto: Mikael Lund

Jack & Jones Cup holder sølvbryllup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brande Håndboldklub står igen bag langtidsholdbar turnering.

Brande: I 1994 fik Brande Håndboldklub en ide, der skulle vise sig særdeles langtidsholdbar. Den lokale håndboldklub lancerede træningsturneringen Jack & Jones Cup, som i den kommende weekend 14., 15. og 16 september bliver afviklet for 25. gang.

En mand har været med ved samtlige 25 udgaver af turneringen. Det er Jan Madsen, der også fungerer som kasserer for håndboldklubben. Kun et enkelt år har han ikke været en del af cup-udvalget, hvor han med vanligt overblik har styret økonomien de seneste 18 år. I starten var arbejdsopgaverne dog noget mere omfattende.

- Vi lavede alt, samtidig med, at vi selv spillede, husker han.

"Alt" omfattede blandt andet at finde folk til at bemande dommerborde, overnatningssteder m.v., og det var der meget mere arbejde med i starten, forklarer Jan Madsen - i dag ligger der en nedskrevet køreplan for afviklingen af turneringen.

Cup med vokseværk

Den første udgave af Jack & Jones Cup samlede godt 20 hold. Mange havde lyst til at komme igen og flere kom til - faktisk har deltagerantallet været højere end de nuværende godt 50 hold, fortæller Jan Madsen.

- Det duede ikke økonomisk, forklarer han - der skulle simpelthen sættes alt for meget i sving med ekstra haller, overnatningssteder og frivillige.

De seneste mange år er kampene udover Brande Hallerne blevet afviklet i de to haller i Give, Søndermarkshallen og Ikær Hallen, samt Viadukthallen i Filskov.Antallet af frivillige har ligeledes været stabilt (højt) omkring 150, og indsatsen har båret økonomisk frugt. Håndboldklubbens samlede økonomiske udbytte af Jack & Jones Cup har for længst oversteget 1 mio. kr., oplyser Jan Madsen efter en hurtig sammentælling.

Æresport og "players lounge"

At årets udgave er nr. 25 i rækken, markeres på flere måder. Bl.a. skal deltagerne som til et hvilket som helst andet sølvbryllup forvente at blive modtaget med en æresport, når de skal til aftenfest i Brande Hallerne lørdag, men allerede fredag aften kan de hygge sig i nostalgiens tegn, når Hotel Dalgas genåbner "players lounge" i Jydepotten eksklusivt for turneringsdeltagerne.

Netop det sociale er en af de ting, cupudvalget altid har slået meget på, siger Jan Madsen og peger på, at stævnet har udviklet sig i en mere social retning med årene.

Meget godt illustreret af et ægtepar fra Sydsjællands HK, der sender hold til Brande for 24. gang: Parret fandt hinanden ved cuppen, som de begge har deltaget i over 20 gange hver.

Årets jubilæumsudgave af Jack & Jones Cup omfatter 52 hold, 30 hos kvinderne og 22 hos herrerne. Begge steder har arrangørklubben et hold med i A-rækken, som hos både herrer og damer tæller 6 hold, mens de øvrige hold spiller i B-rækken. Også her stiller Brande HK med et damehold.

Kampene starter fredag kl. 19, og de sidste finaler afvikles sidst på eftermiddagen søndag.

Jack & Jones Cup holder sølvbryllup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce