Drikkevand. Spørgsmål til politikerne


Drikkevand. Spørgsmål til politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens debat. 

Læserbrev: Vil politikerne i Horsens Kommune have rent drikkevand?

Med henvisning til Martin Ravns læserbrev fra 4.8.2018 "Vil du have rent drikkevand?" kunne man stille det samme spørgsmål til politikerne i Horsens Kommune, heriblandt formanden for plan -og miljøudvalget Martin Ravn selv.

Plan- og miljøudvalget har lige selv godkendt en udstykning til boliger i "Lokalplan 305, boliger Bækvej, Lund". Udstykningen ligger lige op og ned ad Lund Vandværks boring og over vandindvindingsområdet.

Ifølge kommunens egne bindende retningslinjer må sådanne områder ikke anvendes til boligudstykning, med mindre alternative placeringer er undersøgt og ikke fundet, OG at byudviklingen ikke indebærer en væsentlig risiko for forurening af grundvandet.

Horsens kommune har ikke undersøgt alternative muligheder, da det ifølge kommunen selv har været et politisk ønske om den konkrete placering.

Kommunen følger således ikke egne bindende retningslinjer til beskyttelse af grundvandet. Det er blevet et politisk ønske med boliger på det mest sårbare stykke jord lige ved siden af vandværket.

Som plaster på såret planlægger kommunen en oplysningskampagne, så beboerne omkring Lund Vandværk ved, at de bor oven på et indvindingsområde og dermed ikke bør bruge pesticider. Så håber kommunen på boligejernes gode vilje til ikke at anvende sprøjtemidler i haver og på fliser.

Er kommunens interesse i at vækste på bekostning af drikkevandet i virkeligheden større end interessen i at passe på de vigtige drikkevandsressourcer?

Drikkevand. Spørgsmål til politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce