Annonce
Hedensted

18 nye rækkehuse er på vej i Hornsyld: Et projekt til 30 millioner kroner

I øjeblikket bliver der støbt sokler til et stort rækkehus-projekt i Vestergårdsmarken i Hornsyld. På billedet ses en projektmagerne, direktør Mogens Andersen fra HK Totalbyg A(S, som er et selskab under Hornsyld Købmandsgaard. Foto: Mads Dalegaard
Hornsyld Købmandsgaard er involveret i et byggeprojekt i Vestergårdsmarken i Hornsyld, som kommer til at tilføre byen 18 nye og moderne rækkehuse. Der er tale om et lejebolig-projekt til cirka 30 millioner kroner.

Hornsyld: De første sokler er støbt, og hvis vejret arter sig nogenlunde gennem vinteren, så står der 18 nye rækkehuse klar til indflytning på Vestergårdsmarken i Hornsyld 1. juli 2021.

Der er tale om et joint venture-projekt mellem HK Totalbyg A/S, som er et selskab under Hornsyld Købmandsgaard, og tømrermester Martin Andersen fra Horsens.

- Vi har sammen skabt byggeselskabet Inncon, hvor vi bygger lejligheder og rækkehuse, og når vi har Martin Andersen med om bord, så er det fordi han er superdygtig til lige netop den type projekter, siger Mogens Andersen, der er direktør i HK Totalbyg A/S.

Annonce

Har solgt byggeprojektet

Der er tale om et projekt til cirka 30 millioner kroner, og Inncon har solgt byggeriet til boligselskabet VEA – Vestjysk Ejendomsadministration ApS i Vejle, der i forvejen har en del lejemål i Hedensted Kommune.

- Det har vi gjort, fordi vi ikke vil drifte udlejningen af rækkehusene. Det ligger således 100 procent hos VEA, og de har faktisk allerede lejet to af rækkehusene ud. Det lover rigtig godt for udlejningen af de 16 øvrige huse, siger Mogens Andersen.

Annonce

En god ting for byen

Han er en af de mange lokale ildsjæle i Hornsyld, så derfor er glæden over projektet ekstra stor hos ham.

- Det er da dejligt at kunne medvirke til at tilføre Hornsyld nogle nye og moderne lejeboliger. Lejeboliger er der selvfølgelig en del af i forvejen, men ikke ret mange af nyere dato, så det er helt sikkert en god ting for byen, at der til næste sommer står 18 nye rækkehuse klar til indflytning, siger Mogens Andersen.

Og det er ikke første gang han med sin Hornsyld-kasket på har skubbet på udviklingen af boliger/bosætning i Vestergårdsmarken, der er en sidevej til Søndergade i Hornsyld.

- Via de lokale erhvervsnetværk i Hornsyld er vi nogle stykker, der har skubbet på for at få udviklet nogle byggegrunde i området, og via opkøb af jord af Hedensted Kommune er det faktisk lykkedes os at få udstykket 16 byggegrunde i Vestergårdsmarken, hvoraf det indtil videre er lykkedes at få solgt de ti, fortæller Mogens Andersen.

Annonce

Seks kommunale grunde

- Læg dertil, at kommunen er på vej med yderligere seks byggegrunde i området, så begynder det virkelig at ligne noget. Og samlet set er der jo tale om byggegrunde - altså ikke kun de kommunale - der kun koster det halve af, hvad en tilsvarende grund i eksempelvis Tyrsted koster, siger Mogens Andersen, der både håber og tror, at de forskellige byggeprojekter i Vestergårdsmarken kommer til styrke bosætningen i Hornsyld ganske markant.

Sådan kommer rækkehus-projektet i Vestergårdsmarken til at tage sig ud fra luften af. Der bliver tale om ni boliger på 101 kvadratmeter og ni boliger på 87 kvadratmeter, og de ventes klar til indflytning i løbet sommeren 2021. Visualisering: Inncon

Hedensted Kommunes projekt i Hornsyld handler om at udvikle et boligområde med seks kommunale grunde med en dertilhørende klimavej på Vestergårdsmarken, som både skal håndtere områdets overfladevand og producere varme og køling til boligerne. Det er anden gang kommunen forsøger sig med at etablere en sådan klimavej.

Annonce

Varmepumpe-anlæg

De 18 nye rækkehuse i Hornsyld er fordelt på ni huse på 101 kvadratmeter og ni huse på 87 kvadratmeter. Der er tale om henholdsvis firerums- og trerumsboliger. Den månedlige husleje kommer til at ligge på 8775 kroner for de store og 7975 kroner for de lidt mindre. De 18 rækkehuse bliver opvarmet via varmepumpeanlæg, men her er der faktisk tale om en midlertidig løsning.

- Der er jo et fjernvarmeprojekt under udvikling i Hornsyld i samarbejde med Løsning Fjernvarme, hvor spildvarmen fra Hornsyld Købmandsgaard også indgår. Rækkehusene vil givetvis blive koblet på en sådan kommende fjernvarmeløsning i Hornsyld, siger Mogens Andersen.


Det er da dejligt at kunne medvirke til at tilføre Hornsyld nogle nye og moderne lejeboliger.

Mogens Andersen, lokal ildsjæl og direktør for HK Totalbyg A/S


Yderligere information om byggeriet kan findes på hjemmesiden vestergaardsmarken.dk, hvor man også kan følge selve byggeprocessen.

Rækkehus-projektet i Hornsyld er et joint venture-projekt mellem HK Totalbyg A/S i Hornsyld og tømrermester Martin Andersen fra Horsens. Samarbejdet er placeret i det fælles byggeselskab Inncon. Foto: Mads Dalegaard
Mogens Andersen fra HK Totalbyg A/S både håber og tror på, at rækkehusprojektet kommer til at styrke bosætningen i Hornsyld ganske markant. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Annonce