Annonce
Horsens

18-årig varetægtsfængslet for røveri, afpresning, vold og ulovlig tvang

En 18-årig mand fra Horsens blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Horsens. Han er sigtet for blandt andet røveri, ulovlig tvang, vold og frihedsberøvelse. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Har været efterlyst af politiet siden 12. november. Tirsdag klappede fælden, og onsdag blev en 18-årig mand fra Horsens varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig.
Annonce

Horsens: En spinkel 18-årig mand fra Horsens virkede ikke synderlig tynget, da han onsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens - sigtet for blandt andet røveri, vold og frihedsberøvelse.

Han gik frejdigt ind og satte sig i vidneskranken, da retsmødet begyndte. På retsformandens spørgsmål om, om det var korrekt, at han blev anholdt tirsdag kl. 10.04, lød  svaret:

- Ja, det skal sgu' nok passe.

Meget mere har han næppe sagt, for via sin forsvarer, advokat Christian Anker Hansen, lod han vide, at han ikke ønskede at udtale sig under grundlovsforhøret, men i stedet henviste til sine udtalelser under politiets afhøring af ham efter anholdelsen.

Hvad han der har fortalt, er uvist for offentligheden. Dørene blev lukket, da sigtelserne var læst op, blandt andet med henvisning til, at der er en medgerningsmand på fri fod.

Annonce

Kom for at inddrive gæld

Ifølge politiets sigtelser var medgerningsmanden med, da den 18-årige 25. oktober sidste  år opsøgte to mænd i en lejlighed i Amaliegade om aftenen mellem kl. 21 og 22 og tvang dem til at følge med til Lunden.

Her beordrede han og makkeren de to til at betale 5000 kr., som de angiveligt skyldte.

Da de ikke kunne det, forsøgte de at få dem til at skaffe penge fra venner og familie, og forsøgte også at tvinge ofrene til at aflevere deres nemID, så de to kunne oprette et kviklån  de forurettigedes navn.

De tilbød ligeledes at udlevere en kniv, så de to forurettede kunne gå hen på Shell-stationen og begå et røveri. Undervejs slog den 18-årige dem begge i hovedet og i maven.

Annonce

- Vi gør din kammerat lam

Det lykkedes dog ikke at få penge, og dagen efter opsøgte den 18-årige og hans kammerat igen lejligheden på Amaliegade, denne gang kl. 14.30.

Her ringede han til en af de forurettede fra dagen før og udtalte: "Hvis du ikke kommer med pengene, gør vi din kammerat lam" eller lignende, fremgår det af politiets sigtelse.

En mand, der befandt sig i lejligheden fik en kniv for struben af den medgerningsmand, der fortsat er på fod. Ifølge sigtelsen ville de tvinge ham til at optage et kviklån til at betale de to mænds gæld. Alternativt skulle han gå i Elgiganten og købe en MacBook på afbetaling, som han så skulle udlevere til den nu fængslede 18-årige mand.

I godt en halv time blev ofret tilbageholdt i lejligheden, og derfor er den 18-årige også sigtet for frihedsberøvelse.

Annonce

Efterlyst siden 12. november

Da de to gerningsmænd forlod lejligheden, blev politiet tilkaldt, og flere patruljer blev sendt til lejligheden.

Politiet ledte efter dem i byen, blandt andet på banegården, men fandt dem ikke.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen oplyser til Horsens Folkeblad, at den 18-årige har været efterlyst i politiets kriminalregister siden 12. november.

Tirsdag blev han så anholdt, og onsdag blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Han nægter sig skyldig i sigtelserne, men har ikke kæret fængslingen, oplyser anklagerfuldmægtig Maja Krog fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

AC Horsens

Reese har løsningen: Strukturen og en ketchup-effekt skal redde AC Horsens

Annonce