Annonce
Horsens

18-årig røvet og overfaldet med slag og spark i Sydbyen: Politet efterlyser vidner

Genrefoto

Horsens: En 18-årig mand blev natten til mandag udsat for røveri og vold på Vedbæksallé i Horsens. Det oplyser Sydøstjyllands Politi, som efterlyser vidner til overfaldet.

Den 18-årige, der var på vej hjem fra en tur i byen, blev kl. 1.45 overfaldet med slag og spark af to-tre ukendte personer, som også tog hans pung.

- Der var ingen kontanter i pungen, så de smed den kort tid efter fra sig igen, fortæller vagtchefen.

Den 18-årige har ikke været i stand til at give brugbart signalement af gerningsmændene, som løb fra stedet ad en sti mod Rugvænget.

- Vi har ikke meget at gå efter, så vi vil gerne høre fra folk, der kan have hørt optrinet på Vedbækallé, eller som har set nogen komme løbende i området, lyder det fra vagtchefen.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce