Annonce
Horsens

18-årig om 2018: Det første år i det voksne liv har budt på rejser i syv lande

Peter Stamp, elevrådsformand på Horsens Gymnasium.

Elevrådsformand har i år 2018 besøgt Østrig, Italien, Island, Tyrkiet, Grækenland, Sverige og Norge - og oplever det som starten på et liv som global statsborger. Han er med i serien "Det husker jeg 2018 for".

Annonce
Annonce

Peter Stamp, elevrådsformand, Horsens Gymnasium:

- 2018 har været et godt år, det har været det 18. år af mit liv, og det har budt på mange spændende oplevelser.

- Det har også være et år fyldt med forandringer, hvilket har udviklet mig meget. 2018 har for mig været mit første år i "det voksne liv" og har blandt andet budt på mange rejser til udlandet, både med mit studie og på egen hånd. Jeg har i år 2018 besøgt Østrig, Italien, Island, Tyrkiet gange to, Grækenland, Sverige og sidst, men ikke mindst Norge.

- Disse rejser har på mange måder udvidet mine horisont og været starten på mit liv som global statsborger. Det er især kendetegn for den tid, vi lever i, det globale samfund med mulighed for at besøge nationer over hele verden. Vi lever i et højteknologisk samfund med muligheder som aldrig før, men gad vide, om det reelt er en fordel eller en ulempe - i og med at man aldrig kan tage det rigtige valg? Græsset er jo altid grønnere på den anden side.

- Konkurrencesamfundet mærker man især i uddannelsessystemet, hvor karakterræset er som aldrig før. Frygten for ikke at præstere godt nok og ikke at tage det rigtige valg er dagligdag for en gymnasieelev i 2018. På trods af det føler jeg at kunne finde pusterum på Horsens Gymnasium, hvor jeg bruger meget af min tid.

- 2018 har budt på en masse glæder, og det er året, hvor jeg har påbegyndt mit sidste år på gymnasiet. Nu ser jeg frem til 2019, hvor jeg i juni sætter min fod på Horsens Gymnasium for sidste gang og er klar til nye udfordringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce