Annonce
Hedensted

170 V-medlemmer mødte Jakob Ellemann-Jensen: Ville hellere snakke politik end kritisere

Jakob Ellemann-Jensen gik rundt og hilste på de 170 Venstre-folk, der var mødt op til debatmøde på Flemming Efterskole. Foto: Søren E. Alwan
170 Venstre-folk mødtes ansigt til ansigt med deres nye formand på Flemming Efterskole. Kritik af den nye formand stod ikke øverst på deltagernes dagsorden inden mødet men i stedet gammeldags snak om politik.

Flemming: Det kan godt være, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen de seneste måneder har været udsat for kritik, blandt andet for at være for tavs om, hvad han egentligt vil.

Men den kritik var der ikke meget af blandt de 170 venstremedlemmer, der onsdag aften var til møde med formanden på Flemming Efterskole. Folkebladet måtte ikke være til stede under selve mødet, fordi det kun var for medlemmer, men kunne tale med medlemmerne og formanden inden mødet.

Venstrevælgerforeninger i Horsens og Hedensted havde fået til opgave at stå for det syvende medlemsmøde i landet. En møderække, hvor den nyvalgte partiformand tager rundt og taler med medlemmerne. På møderne kan medlemmerne komme med ideer og holdninger til formanden.

- Det handler ikke om, hvad jeg kommer med i aften, men om hvad medlemmerne giver mig med hjem. Der har været en tendens til, at tale lidt for meget om vedtægter fremfor for politik. Vi må erkende, at når vi har siddet med magten i mange år, så har der været for lidt græsrodspolitik. Det her er meget gammeldags, men vores erfaring er, at folk synes om det, sagde Jakob Ellemann-Jensen, inden aftenen gik i gang.

Jeg synes, det er fremragende, at han har været tilbageholdende fremfor bare at fare frem. Det gjorde Helle Thorning-Schmidt, og se hvor længe hun holdt.

Klaus Løwe-Lentz

Har gjort det fremragende

Avisen spurgte nogle af de fremmødte om deres forventninger til den nye formand, og om hvordan han har klaret sig indtil videre.

- Jeg har meget store forventninger til Jakob Ellemann-Jensen. Han er lige det, vi har trængt til. Jeg forventer, at han samler de ideer op, vi kommer med i dag. Jeg synes, det er dejligt, at han kommer rundt og taler med medlemmerne. Eksempelvis vil jeg gerne tale om, at vi ikke skal overreagere på alt det med klimaet og miljøet men bevare fornuften, sagde Kurt Jensen fra Juelsminde.

Også René Jensen-Iversen fra Vejle var positiv overfor partiets nye formand.

- Han har gjort det fremragende. Det er populært, at han og de andre politikere har været rundt og lytte til baglandet, og det har jeg en klar forventning om, at han også vil gøre i aften.

Annonce

Lidt skarpere linjer

Jeppe Mouritsen fra Korning glædede sig også til at blive hørt.

- Det er jo rigtig demokrati, og jeg er glad for, at han kommer og lytter til os. Jeg håber til gengæld også, at vi når frem til nogle lidt skarpere linjer, som der kan meldes ud efterfølgende, sagde Jeppe Mouritsen.

Og det var det tætteste Folkebladet kom på kritik af formanden.

- Jeg synes, han har været meget stille, så jeg har en stor forventning om, at han vil fortælle lidt mere om sine tanker, og hvilke bevæggrunde, han har for at være stille, sagde Henriette Nors fra Billund.

Og med "Det haver så nyligen regnet" som startsang og følgende opfordring fra kommuneforeningsformand i Hedensted, Morten Blenker, kunne det næsten ikke blive mere klassisk Venstre:

- Der er højt til loftet, så jeg forventer, at I kommer frem med jeres ideer, så formanden kan få noget med hjem.

Venstre-medlemmer kom fra både Hedensted, Horsens, Vejle, Billund og Aarhus for at møde formand Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Søren E. Alwan
- Jeg synes, han har været meget stille, så jeg har en stor forventning om, at han vil fortælle lidt mere om sine tanker, sagde Henriette Nors. Foto: Søren E. Alwan
- Det handler om, hvad medlemmerne kommer med til mig, sagde Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Søren E. Alwan
170 Venstre-medlemmer fra hele Østjylland var mødt op på Flemming Efterskole for at møde deres nye formand. Foto: Søren E. Alwan
- Der er højt til loftet, understregede kommuneformand Morten Blenker, inden mødet gik i gang. Foto: Søren E. Alwan
Jakob Ellemann-Jensen blev valgt som formand for Venstre i september sidste år. Foto: Søren E. Alwan
Jakob Ellemann-Jensen mødtes med 170 Venstre-folk på Flemming Efterskole. Foto: Søren E. Alwan
Jakob Ellemann-Jensen mødtes med 170 Venstre-folk på Flemming Efterskole. Foto: Søren E. Alwan
Jakob Ellemann-Jensen mødtes med 170 Venstre-folk på Flemming Efterskole. Foto: Søren E. Alwan
Jakob Ellemann-Jensen mødtes med 170 Venstre-folk på Flemming Efterskole. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce