Annonce
Alarm 112

17-årig fængslet: Sigtet for at banke en kvindes hoved ind i væggen, så hun mistede bevidstheden

Arkivfoto: Torben Glyum
En 17-årig vejlenser nægtede sigtelserne imod ham, men blev ved et grundlovsforhør for lukkede døre fængslet i indtil videre fire uger. I dag skal endnu en 17-årig fremstilles i sagen.
Annonce

Vejle: Siden 11. december er det tilsyneladende kun gået ned ad bakke for en 17-årig vejlenser, som mandag blev anholdt og tirsdag fængslet for tre forhold, som han er sigtet i.

Det første forhold skete netop 11. december på Flegmade. Her er den 17-årige mistænkt for, at han omkring klokken 12 - sammen med en jævnaldrende medgerningsmand - holdt en kniv op foran en tredje mands bryst og hals, mens de spurgte efter værdigenstande.

De slog og sparkede ham flere gange, og med sig fra gaderøveriet fik de et Hugo Boss-mundbind og et par handsker.

Annonce

Vold i hjemmet

Den 17-årige mistænkes også for at have udøvet vold mod en kvinde i den 17-åriges hjem i Skibet natten til den 6. januar omkring klokken 01.15.

Kvinden blev holdt fast i armene, skubbet flere gange ind i væggen og rusket, ligesom den 17-årige flere gange bankede hendes hoved ind i væggen og tildelte hende flere knytnæveslag i hovedet og på halsen, hvorefter hun kortvarigt mistede bevidstheden.


På parkeringspladsen blev manden truet af den 17-årige, som skulle have udtalt: ”Skal du leve eller dø. Skal jeg slå dig ihjel” eller lignende.

Fra politiets sigtelse


Herefter tildelte han hende flere spark på kroppen og trampede på hendes ene ankel.

Annonce

Trusler ved Boulevarden

Den sidste sigtelse, som kom frem i grundlovsforhøret, lyder på trusler. Denne episode fandt sted 9. januar på en parkeringsplads ved Boulevarden, hvor den 17-årige sammen med en anden medgerningsmand lokkede en person til stedet.

Vedkommende var i den tro, at han skulle mødes med en kvinde.

På parkeringspladsen blev manden truet af den 17-årige, som skulle have udtalt: ”Skal du leve eller dø. Skal jeg slå dig ihjel” eller lignende, samtidig med at han ifølge sigtelsen holdt en kniv frem mod manden.

Den 17-årige nægtede alle sigtelser, men blev alligevel fængslet i foreløbigt fire uger ved grundlovsforhøret, som foregik for lukkede døre.

Begrundelsen for fængslingen var frygt for, at den 17-årige ellers vil kunne påvirke de andre involverede i sagen.

Han kærede fængslingen til landsretten, fortæller anklager Christina Jochumsen, der mødte ved grundlovsforhøret.

Annonce

Ny fremstilling

Onsdag skal endnu en 17-årig fremstilles i grundlovsforhør i forbindelse med samme sag. Han blev anholdt klokken 11.39 på sin bopæl i Vejle, bopælen blev ransaget, og den 17-årige afhørt til forholdet om røveriet på Flegmade den 11. december.

Det gav anledning til at anmode om grundlovsforhøret, fortæller vicepolitiinspektør Jens Lyng fra Efterforskningscenter Midt.

Han vil ikke afsløre ret meget om de involverede parter i de forskellige forhold.

- På en eller anden måde kender parterne hinanden, men det er vi ved at undersøge, siger Jens Lyng.

Dagens grundlovsforhør bliver efter planen også afholdt for lukkede døre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce