Annonce
Horsens

17-årig dreng dømt for halsgreb på 14-årig

En 17-årig dreng fra Horsens fik fredag 60 dages betinget fængsel for grov vold mod en 14-årig kammerat. Desuden skal sagen på grund af hans unge alder behandles ved Ungdomskriminalitetsnævnet ved Retten i Horsens. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fik 60 dages betinget fængsel for en voldsepisode på skaterbanen ved Rådhustorvet i januar. Desuden skal sagen behandles i Ungdomskriminalitetsnævnet.
Annonce

Horsens: En 17-årig dreng fra Horsens fik fredag 60 dages betinget fængsel ved Retten i Horsens for et overfald på en 14-årig kammerat, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Overfaldet fandt sted 8. januar kl. ca. 17.30 på skaterbanen ved Rådhustorvet.

Her tog han halsgreb på den 14-årige samtidig med, at han løftede ham op. Ofret mistede bevidstheden og faldt ned og slog ansigtet i jorden, da han blev sluppet.

Ifølge anklager Pernille Moesborg erkendte den 17-årige de faktiske omstændigheder, men nægtede, at der var tale om vold.

- Han mente, at det var slåsseri for sjov, siger Pernille Moesborg til Horsens Folkeblad.

Annonce

Tale om grov vold

Den købte domsmandsretten dog ikke.

Ifølge pressemeddelelsen lagde retten vægt på, at der var stor styrkeforskel mellem de to drenge, og at den 17-årige burde have indset, at halsgrebet var langt ud over "leg" og blev til vold.

Retten fandt også, at halsgrebet skulle henføres under den skærpede voldsbestemmelse i straffeloven, paragraf 245 stk. 1.

Foruden den betingede fængselsstraf  blev sagen henvist til videre behandling ved Ungdomskriminalitetsnævnet, fordi der er tale om vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Nævnet har til formål at medvirke til at forebygge ungdomskriminalitet ved at fastlægge målrettede, individuelle indsatser for kriminalitetstruede børn og unge mellem 10 og 17 år.

Den 17-årig har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce