Annonce
Brædstrup

165 spillede hele pladen fuld: God opbakning til bilbanko på Pejsegården

Den store p-plads var næsten fyldt helt op af glade bankospillere, da Hotel Pejsegården og Lions Brædstrup holdt Brædstrups første bilbankospil. Foto: Henrik Sandvad
Hotel Pejsegården og Lions Brædstrup var tirsdag aften vært for en omgang bilbanko. Glade bankospillere fyldte den store p-plads, som igen fik mulighed for at spille sammen med venner og familie – blot med afstand.

Brædstrup: Der blev dyttet i hornet og blinket med bliklys og lygter mere end normalt, da Hotel Pejsegårdens store parkeringsplads tirsdag aften lagde grund til en omgang bilbanko.

63 biler og i alt 165 personer var mødt op til den lidt alternative begivenhed, som bundede i, at de lokale bankospillere ikke siden 12. marts har kunnet dyrke deres passion for spillet på grund af coronafaren.

Brædstrups første bilbankospil nogensinde var arrangeret af Hotel Pejsegården i samarbejde med Lions Brædstrup, og det vakte stor glæde, ikke mindst blandt spillerne.

- Vi har savnet at spille banko, og vi har savnet det sociale fællesskab, der følger med, når man spiller banko. Vi sidder godt nok hver for sig i bilerne, men vi hygger os. Vi får en god snak, kaffe og ikke mindst et spil banko, sagde Susanne Loft Pedersen fra Klovborg, som havde taget sin mand Brian Pedersen og veninden Dorthe Andersen fra Skanderborg med i bilen.

Annonce

Vi har savnet at spille banko, og vi har savnet det sociale fællesskab, der følger med, når man spiller banko. Vi sidder godt nok hver for sig i bilerne, men vi hygger os.

Susanne Loft Pedersen, bankospiller fra Klovborg

Sikkerhed i top

Der var taget mange forholdsregler under bankospillet for at forhindre, at den store forsamling skulle udsætte hinanden for smittefare.

Bankospillerne skulle blive i bilerne, og var der gevinst, skulle de dytte og blinke, så en kontrollør kunne tjekke bankopladen gennem sideruden.

Bankospillerne fik desuden oplæst tallene ved at stille bilradioen ind på kanal 87,9, og når der var spillet en række eller pladen fuld, fik spillerne leveret gevinsten i bagagerummet.

- Så vi synes egentlig, at vi har taget alle de forholdsregler, vi kan, lød det medarrangør Jens Frederik Jensen fra Lions Brædstrup.

Han var generelt godt tilfreds med fremmødet og ikke mindst over, at en lidt regnvåd dag endte med varme og flot solskinsvejr lige op til bilbankospillet.

- Vi synes, det er flot, der kommer så mange, og vi kan kun være godt tilfredse. Vi forventer, at det vil give et lille overskud, som så ifølge vores vedtægter skal gå til et humanitært formål, sagde Jens Frederik Jensen.

Plads til sjov

Det var hoteldirektør på Pejsegården, Jytte Nygaard, som fik ideen til at holde bilbanko efter en opfordring på de sociale medier. Pejsegården var således vært for en øl, vand eller sandwich til spillerne, ligesom hotellet også havde sponsoreret præmier – bortset fra sidegevinsterne, som lokale sponsorer havde doneret.

- Det er dejligt at se så mange biler på parkeringspladsen igen. Ideen opstod, da alt var lukket helt ned, og så var jeg bare glad for, at Lions ville hjælpe med at arrangere det. Der skal jo være lidt sjovt, og så er det også en måde at bringe folk sammen på, selvom vi skal holde afstand på grund af corona, sagde Jytte Nygaard.

Spillerne skulle blive i bilen under hele bankospillet. Der blev ingen toiletbesøg i den time, spillet stod på. Derudover skulle spillerne få deres plade tjekket gennem sideruden. Foto: Henrik Sandvad
Susanne Loft Pedersen fra Klovborg var til sit første bilbankospil og nød det. Hun havde savnet at spille banko i over to måneder på grund af corona-nedlukningen. Foto: Henrik Sandvad
Den første bil kom allerede en halv time før, der blev åbnet op. Der var generel god opbakning til Brædstrups første bilbankospil på Hotel Pejsegården. Foto: Henrik Sandvad
Pejsegårdens lyserøde udlejningscykler blev brugt til at fragte gevinsterne ud til de heldige vindere på den store p-plads. Foto: Henrik Sandvad
For at undgå smittefare blev gevinsterne afleveret i bagagerummet hos de heldige vindere. Foto: Henrik Sandvad
Gevinsterne stod klar til de 30 bankospil, som spillerne skulle igennem. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce