Annonce
Odder

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

HFE Ejendomme prøver igen at få lov til at bygge på Søndergade i Hou. Denne gang er projektet mindre, og nu har mtk-udvalget vedtaget, at lokalplansforslaget kan sendes i høring. I december kan byrådet beslutte det samme. Illustration: Gandrup Krabbe Vang Arkitekter
Miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune har tirsdag godkendt, at lokalplanforslaget for området ved Alexandra Plads i Hou kan sendes i høring.

Hou: En 16 meter høj protest kunne ikke ændre på, at miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune tirsdag valgte at godkende, at et lokalplansforslag for området ved Alexandra Plads i Hou skal sendes i høring i 10 uger.

Beslutningen var der enighed om blandt de seks politikere til udvalgsmødet.

- Med det vælger vi jo at sige, at vi vil se, hvad der kommer af svar fra høringen. Det er den rigtige proces, så jeg er glad for, at udvalget valgte at tage den beslutning. Der har været protester, og der er indsendt underskrifter, men med høringen får alle mulighed for at komme til orde, siger udvalgsformand Ole Lyngby Pedersen (V).

Annonce

Byrådet skal i december tage samme beslutning, før forslaget kan sendes i høring, og efter de 10 uger skal lokalplanen så endelig behandles.

Det er derfor vigtigt for udvalgsformanden at understrege, at der ikke er taget nogle endelige beslutninger endnu.

Protest over højden

Lokalplanforslaget omhandler et knap 15 meter højt byggeri på Søndergade 4-6. I alt 18 lejligheder fordelt på fire etager. Byggeriet møder modstand fra en større gruppe lokale borgere, som mener, at byggeriet for det første er for højt og for det andet er så bredt, at det lukker Søndergade-området af fra havneområdet.

Edith Derdau, Peder Boudigaard og Niels Sørensen fra gruppen af utilfredse borgere mødtes med politikerne forud for udvalgsmødet for at give deres syn på sagen, og i samme forbindelse havde de tre lokale borgere været med til at sætte et 16 meter højt målebånd op på Alexandra Plads for at vise højden på byggeprojektet.

Planen var, at politikerne ville se det på vej til mødet, som foregik i Tunøfærgens lokaler, men sådan blev det ikke, fordi politikerne satte sig til bords en time tidligere end mødestarten klokken 15. Så da målebåndet kom op cirka 14.15, var politikerne allerede kørt forbi.

Annonce

- Vi kan ikke alle være enige

Det betyder ikke, at politikerne slet ikke bemærkede protesterne mod lokalplansforslaget. Ole Lyngby Pedersen fortæller, at han lytter til dem, ligesom han vil gøre med de høringssvar, der vil komme.

Det 16 meter høje målebånd skulle politikerne have bemærket på vejen til deres udvalgsmøde, men de var kommet en time tidligere, og derfor glippede de synet her. Foto: Nicolai Skovgård

Han ved, at mange også er for byggeriet ved Alexandra Plads, og han håber, at det også vil fremgå af høringssvarene.

- Da man ville bygge Teglbakken i Odder kom der over 2000 underskrifter mod byggeriet, men nu vil mange nok være kede af, hvis det ikke var blevet bygget. Det er i hvert fald populært, siger han.

Udvalgskollega Elvin J. Hansen (S) nævner selvsamme projekt som et eksempel på, at man ikke kan få alle til at blive enige.

- Her i Hou er der kommet over 200 underskrifter, men er det mange, når man tænker på, at der bor 1600 indbyggere i byen? Der vil altid være nogen, der ikke synes om projekterne, og vi kan ikke alle være enige, men der har vi som politikere i byrådet fået det lod, at vi tager beslutningen, siger han og giver desuden sin mening om byggeprojektet ved Alexandra Plads:

- Det er et meget mindre projekt end det, vi tidligere forkastede i byrådssalen. Dengang var det en stor vinkelbygning, der var lige så lang som brugsen, men nu går den på tværs og 10 lejligheder er skåret fra, siger han.

Lokalplanforslaget skal behandles på byrådsmødet 13. december. Det er byrådet, som skal beslutte, om det skal sende i 10 ugers høring.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce