Annonce
Horsens

16-årig sigtet for voldtægt af 14-årig pige

En 16-årig dreng fra Horsens er sigtet for at have voldtaget en 14-årig pige i en lejlighed i Horsens natten mellem fredag og lørdag. Han fremstilles torsdag i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Arkivfoto

Horsens: En 16-årig dreng fra Horsens er sigtet for at have voldtaget en 14-årig pige fra Horsens - et forhold han nægter.

Den påståede voldtægt skulle være sket i en lejlighed i Horsens natten mellem fredag og lørdag, men blev først anmeldt i mandags af den 14-årige pige, oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi.

- Vi har efterforsket sagen siden, og anholdt onsdag aften den 16-årige dreng, fortæller Lars Peter Madsen.

Meldingen fra politiet var torsdag morgen, at den 16-årige dreng skulle fremstilles i grundlovsforhør over middag, men det blev aflyst.

- I samarbejde med anklagemyndigheden har vi revurderet sagen. På grund af drengens unge alder, og fordi han ikke kan ødelægge efterforskningen, har vi valgt ikke at fremstille ham i Retten, siger Lars Peter Madsen.

Den 16-årige er fortsat sigtet, men nægter sig altså skyldig. Politiet har nu 60 dage til enten at tiltale ham for voldtægt eller frafalde sigtelsen.

Artiklen er opdateret kl. 11.41 med den nye oplysning om, at politiet dropper grundlovsforhøret.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byplan brutalisme - vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt i Horsens

Læserbrev: Det omfattende byggeri i den centrale del af Horsens kan ikke undgå at påvirke byens visuelle identitet. Men det bliver desværre ikke til det bedre. Specielt hovedfærdselsåren fra Sønderbrogade via Kvicklygrunden og Niels Gyldings Gade til Stark på Strandpromenaden vil ændre karakter. Det bliver brutalt. Men det er positivt, at byen vokser. Det er også positivt, at både interne og eksterne investorer har kastet deres kærlige blik på Horsens. Det er heller ikke nødvendigvis de enkelte bygninger, der er noget galt med. Men det er helheden: Det bliver for højt, for tæt, for mørkt og for ensformigt. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvis også Godsbane-arealerne bebygges på samme måde og med samme altovervejende fokus på at vride maksimale bebyggelsesprocenter ud af de enkelte jordlodder. Det lokalplanforslag og kommuneplantillæg, som p.t. er i høring vedrørende Torvekarreen (Torvet, Borgergade, Kattesund, Havnealle), tegner i hvert fald ikke godt for den fremtidige byudvikling. Bebyggelsesprocenten foreslås hævet til 300. Det vil betyde en så ekstrem og massiv bebyggelse, at det vil medføre manglende bokvaliteter i forhold til dagslys, udearealer og indbliksgener. En forslumning af området er næsten uundgåelig. Til sammenligning har Nordhavn og Ørestad i København bebyggelsesprocenter mellem 100 og 180. Vi skal modtage både interne og eksterne investorer og projektudviklere med åbne arme. Selvfølgelig skal vi det. Men vi skal også som kommune stille krav om variation i arkitektur, hensyn til det historiske bymiljø, skala, grønne rum, sollys og friarealer. Konsekvenserne af en manglende stadsarkitekt, i en for Horsens meget følsom vækstperiode, må vi desværre leve med i rigtig mange år fremover. Men det betyder jo ikke, at vi bare skal fortsætte ud af samme triste spor. Vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt, der med stærk faglighed kan navigere byens udvikling uden om særinteresser og suboptimeringer.

Annonce