Fronterne er trukket op i byrådssalen


Fronterne er trukket op i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Emil Fibiger , emfi@hsfo.dk
Billede
Hedensted. 

Fordelingen af poster i et nyt politisk udvalg fører Venstre frem som et af flere eksempler på, at det nye flertal i byrådet ikke vil et bredt samarbejde.

Hedensted: Valget og magtskiftet skabte en røre, som stadig lever i byrådssalen.

Senest var det vedtægten for det nye tværgående politiske udvalg, også kaldet opgaveudvalget, der for anden gang fik debatten til at gløde i byrådssalen.

Venstre vil ikke finde sig i, at udvalgets to faste medlemmer, en formand og en næstformand, begge kommer fra flertalsgruppen. Det selvom partiet ved et møde i december accepterede konstitueringsaftalen, hvori posterne gik til Dansk Folkepartis Erik Kvist og Socialdemokratiets Mette Juhl.

Tidligere borgmester Kirsten Terkilsen (V) ser det som en tilkendegivelse af, at flertalsgruppen vil holde Venstre uden for døren, selvom partiet har knap 40 procent af vælgerne i ryggen.

I byrådssalen sagde hun, at flertalsgruppen "har bidt i en fremstrakt hånd" ved at give Venstre afslag på at få viceborgmesterposten og igen har bidt ved at "forgylde sig selv" med en næstformandspost fremfor at byde Venstre inden for.

Næstformanden lønnes med ca. 80.000 kr. årligt.

Borgmester Kasper Glyngø indtog i byrådssalen en diplomatisk rolle, mens Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby gik til modangreb og krævede svar på, om Venstre stadig støtter konstitueringsaftalen. Han mindede om, at partiet med to udvalgsformænd står bedre, end Dansk Folkeparti gjorde efter valget i 2013 med deres knap 17 procent af stemmerne og ingen formandsposter. Han citerede Kirsten Terkilsen for dengang at have sagt, "det er spillets regler".

Det blev til flere udvekslinger mellem Venstre og Dansk Folkeparti, og det var tydeligt, at gløderne fra valget, hvor Venstre talte om Dansk Folkepartis "pay back time", stadig er varme. Også i Venstres bagland er der utilfredshed med det, partiet har fået ud af valgresultatet. Det blev bl.a. nævnt på den lokale Venstre-forenings generalforsamling i Barrit-Vrigsted.

Styrelsesvedtægten blev trods uenigheden vedtaget med 14 stemmer for og 13 imod. Tungen på vægtskålen var SF's Torsten S. Petersen.

Han er imod lønforhøjelsen, som vedtægten tildeler politikerne bredt set, og stemte derfor blankt i januar. I erkendelse af, at han står alene med holdningen, bakkede han denne gang flertalsgruppen, som han selv er en del af, op og stemte for. Til gengæld måtte han æde stikpiller om dobbeltmoral og radikal politik fra Venstres Lars Poulsen.

Byrådsmødet bød på endnu en afstemning mellem Venstre og LA på den ene side og flertalsgruppen på den anden side. Den handlede om seniortilfredshedsanalysen, som bliver udvalgets første opgave.

Inden valget havde byrådsmøderne ry for at blive klappet hurtigt af uden debat. Nu er fronterne trukket op til den næste byrådsperiode, hvor samarbejdet ser ud til at blive væsentligt mere vanskeligt.

Inden valget havde byrådsmøderne ry for at blive klappet hurtigt af uden debat. Nu er fronterne trukket op.

Fronterne er trukket op i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce