Annonce
Hedensted

150 nye boliger er ikke nok: Der skal endnu mere speed på byggeriet i kommunen

For at lokke flere som Siegrun Kristensen til at bosætte sig i Hedensted Kommune, har PKØ-udvalget besluttet, at der hvert år skal stiles efter at bygge 170 nye boliger inden for kommunegrænsen. Foto: Michael Svenningsen

Selvom man i forvejen halter efter målet om at vokse med 150 nye boliger hvert år, har byrådet revideret ambitionen opad. Det sker blandt andet for i højere grad at sætte fokus på planlægningen af nye byggegrunde.

Hedensted: 150 nye boliger hvert år er ikke nok for Hedensted Kommune.

Derfor har udvalget for politisk koordination og økonomi på sit seneste møde vedtaget, at der i den nye strategi "Boligen i fokus" skal skrues endnu mere op for blusset.

Målsætningen hedder nu i stedet et minimum på 170 nye boliger hvert år - også selvom det kun én gang de seneste 10 år er lykkedes at ramme det niveau.

- 150 er i forvejen et højt tal for Hedensted Kommune, men vi var enige i PKØ-udvalget om, at vi godt tør give den lidt mere gas. Kigger vi rundt, er der nogle steder, hvor vi så småt er løbet tør for boliger. Men med den nye, ambitiøse målsætning har vi nu nogle briller til at kigge nærmere på og diskutere alle de indsatser, der følger med i planlægningen af byggegrunde, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Ud over de klassiske parceller vil der være fokus på at skabe en variation af boligformer, så både børnefamilien, den ældre teenager, pensionistægteparret og singlemoren har masser af muligheder for at finde sig et passende hjem.

Annonce

Én ting er tallet, men det er alt det rundt omkring, der er spændende. Måske skal vi i højere grad købe nedrivningsejendomme i mindre byer og skabe centrale byggegrunde - alle vores hverdagsindsatser skal kigges igennem og have et nøk op.

Kasper Glyngø (S), borgmester
Ser man bort fra tiden lige op til finanskrisen frembrud, er det ikke én gang lykkedes at nå op på en ny målsætning om hvert år at bygge 170 nye boliger i Hedensted Kommune. Illustration: Lennart Kjær Schouborg

Står på tæerne af hinanden

Målsætningen kommer i forlængelse af, at et storstilet byggeprojekt på Guldgrunden i Hedensted måtte sendes tilbage til tegnebrættet, da ingen ønskede at byde ind på opgaven.

Byen og oplandet kunne ganske enkelt klare op mod 800 nye boliger på én gang, lød vurderingen fra potentielle bygherrer.

Alligevel er borgmesteren ikke nervøs for, om man har skudt over målet med 170 årlige boliger.

- Når der bliver udbygget mere normale størrelse projekter med 20-30 boliger, står folk på tæerne af hinanden for at komme til. Vi kan se på blandt andet Constantiaparken i Hedensted og Dyrskuepladsen i Juelsminde, at der er et hav af forespørgsler og reservationer - så det er ikke fordi, markedet ikke er der. Men selvfølgelig skal vi slide for at nå målet, siger han.

Hvad det får af kortsigtede økonomiske konsekvenser til blandt andet ekstra medarbejdere, markedsføring og infrastruktur, og hvordan udgifterne skal finansieres, er endnu ikke klarlagt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce