Annonce
Horsens

150 nye arbejdspladser i Horsens: Slagteri mander massivt op

De ansatte på Danish Crown i Horsens får 150 flere kolleger. Arkivfoto: Morten Pape
Danske stalde sender nu flere grise til slagtning, og efterspørgslen på dansk grisekød fra lande uden for Europa er stigende. Det får Danish Crown til at kickstarte den største ansættelsesrunde siden åbningen af slagteriet i Horsens.
Annonce

Horsens: Stor efterspørgsel fra Asien og flere grise til slagtning får nu Danish Crown til at ansætte i alt 375 nye medarbejdere på tre af koncernens svineslagterier i Danmark - heraf 150 på slagteriet i Horsens.

- Det er den største ansættelsesrunde i Danish Crown, siden vi åbnede det ny slagteri i Horsens for over 15 år siden, siger produktionsdirektør Per Laursen i en pressemeddelelse.

Slagteriet har brug for flere folk til både at slagte grise, udbene og pakke varer. En stor del af de nye medarbejdere læres op fra bunden, så hvis man har en passion for håndværk og kvalitet, er der med andre ord en rigtig god chance for at få et job nu, siger Per Laursen.

Annonce

Mere attraktivt at fede op i Danmark

Over det seneste år er der sket en vending i produktionen af slagtegrise i Danmark.

Siden nytår er der slagtet godt tre procent flere grise på de danske slagterier i forhold til samme periode i 2019, og udviklingen ser nu ud til at accelerere, efter at Tyskland i begyndelsen af september blev ramt af afrikansk svinepest, oplyser Danish Crown.

Efter udbruddet er Tyskland blevet afskåret fra at eksportere til de fleste lande uden for Europa. Derfor ligger afregningen for slagtegrise i Tyskland nu langt under den pris, Danish Crown betaler de danske landmænd. Med andre ord er det nu attraktivt at fede grise op i Danmark frem for at sælge dem til landmænd i Polen og Tyskland.

- Vi følger udviklingen ude ved vores ejere meget tæt. Når vi ser to til tre måneder frem, står vi til at få omkring 15.000 grise mere til slagtning hver uge, end vi forventede for en måned siden. Derfor er det nu, vi skal have flere folk ind, så vi er helt klar, når der bliver mere at lave, siger Søren F. Eriksen, administrerende direktør i Danish Crown Pork.

Annonce

Tæt på 1500 ansatte i Horsens

Det er medarbejderne på slagterierne i Ringsted, Blans og Horsens, der kan se frem til nye kolleger, og det glæder de sig til, siger Per Laursen.

Desuden skal Danish Crowns datterselskab DAT-Schaub, som renser tarme på slagterierne, bruge 20 nye medarbejdere, siger Per Laursen. En del af dem får arbejdsplads i Horsens.

De nye medarbejdere kommer til at starte stort set med det samme. Planen er at påbegynde oplæringen af de første allerede lige efter efterårsferien.

Med nyansættelserne vil der snart være cirka 1500 medarbejdere i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce