Annonce
Horsens

15 mio. kr. giver mindst 35 nye voksne til at passe børn i Horsens

Regeringen giver 8,4 millioner til flere varme voksen-hænder i de horsensianske dagintitutioner. Arkivfoto: Morten Pape
8,4 millioner fra staten og syv fra kommunen skal sikre 35 nye sæt varme hænder i de horsensianske daginstitutioner.

Horsens: 35 nye voksne ansigter i de horsensianske institutioner og allerede inden for et par måneder. Sådan lyder prognoserne fra en meget begejstret Horsens-borgmester oven på regeringens udmelding mandag om, at de første 500 millioner kroner til flere ansatte i landets daginstitutioner snart er på vej til kommunerne.

- I Horsens får vi 8,4 millioner, og lagt sammen med de syv millioner, vi selv har sat af i budgettet til flere varme hænder, svarer det til 30 til 35 hoveder ude i institutionerne. Alle distrikter får nye ansatte, og det er ganske godt, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S).

Regeringen er sammen med Det Radikale Venstre, SF og Enhedslisten blevet enige om at fordele pengene efter kommunernes børnetal, og lige netop i Horsens er det støt stigende. En positiv udvikling, når det gælder om at tiltrække personale de mange nye arbejdspladser.

- Nu skal mange kommuner til at ansætte adskillige pædagoger, pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere, så der bliver rift om dem. Men her i byen er vi begunstiget af, at vi har en uddannelsesinstitution, der uddanner pædagoger, og stigningen i børnetallet gør det også bare sjovere at søge her. Folk vil jo gerne arbejde et sted, hvor der er tryghed i ansættelsen, siger borgmesteren.

Annonce

I Horsens får vi 8,4 millioner, og lagt sammen med de syv millioner, vi selv har sat af i budgettet til flere varme hænder, svarer det til 30 til 35 hoveder ude i institutionerne. Alle distrikter får nye ansatte, og det er ganske godt.

Peter Sørensen, borgmester (S).

Kun første skridt på vejen

Selvom Peter Sørensen er glad for regeringens midler til de mindste, understreger han, at målet langt fra er nået, men dog at tilskuddet er et vigtigt skridt på vejen.

- Det er et skridt i den fuldstændig rigtige retning, og det var det allerede, da vi selv satte penge af. Der er uden tvivl daginstitutioner, som vil få rigtig god gavn af det, og min ambition er, at vi skal i gang så hurtigt som muligt, siger han og påpeger:

- Det her er det dobbelte af det løft, vi selv har lavet, plus lidt mere, og det kommer til at kunne mærkes ude i institutionerne, men jeg vil advare mod at tro, vi er i mål. Der skal flere skridt til, og det er også min ambition at gøre fremadrettet og have en plan for, at det kan fortsætte. Det her er ikke sidste skridt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Live: Topøkonom advarer mod at åbne økonomien for tidligt

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce