Annonce
Horsens

15 millioner til børne- og skoleområdet er en god investering

Lone Ørsted. Arkivfoto

Læserbrev: Det er utroligt dejligt, at Horsens Kommune har vedtaget et budget, hvor der ud over demografi (tilførsel af midler, fordi der kommer flere børn og unge i kommunen) kan tilføres 15 millioner til personaleressourcer til børne- og skoleområdet.

Vi vil nu i børne- og uddannelsesudvalget drøfte, hvordan vi udmønter disse midler i vores dagtilbud og skoler.

Vi ved, at de første 1000 dage i et barns liv er helt afgørende for barnets udvikling og senere muligheder for uddannelse og job - ja, i det hele taget et godt liv.

Derfor er en tidlig indsats vigtig.

Der er ingen tvivl om, at personalet i vores dagpleje og daginstitutioner har store ambitioner på børnenes vegne, men også at de indimellem oplever, at det kan være svært at få disse indfriet i en travl hverdag. Jeg håber derfor, at de ekstra midler til personaleressourcer kan medvirke til at fortsætte den gode indsats, som hver dag finder sted i vores dagtilbud.

Ligeledes på skoleområdet har ledelse og medarbejdere medvirket til, at vi har nået rigtig gode resultater. Dette er sket på trods af færre midler, så det er meget tiltrængt at kunne øge tildelingen, så skolerne får bedre muligheder for at fortsætte den gode udvikling til gavn for det enkelte barn.

Politisk ønsker vi at tilføre midler til dagtilbud og skoler via den almindelige tildeling, så disse får et større råderum - og selv kan prioritere, hvilke personaleressourcer der er behov for ud fra de oplevede udfordringer og behov.

Ud over øget driftstilskud vil der også i den kommende budgetperiode være behov for udvidelse af kapacitet, renovering og ændring af de fysiske rammer, så dagtilbud og skoler kan skabe gode lege- og læringsmiljøer.

Tak til alle de politiske partier i Horsens Kommune for at prioritere midler til denne vigtige indsats. Jeg er helt sikker på, at det er en god investering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];