Annonce
Horsens

15-årig sprang til og hjalp marinehjemmeværnet: - Han fortjener al den ros, han kan få

Mikkel Andreasen, 15, har netop færdiggjort 9. klasse og er ifølge faderen stadig nybegynder på havet. Privatfoto: Thomas Selch Hovgaard Andreasen
Da en motorbåd mandag gik på grund ved Borre Knob, sprang 15-årige Mikkel i gummibåden og hjalp marinehjemmeværnet med at komme båden til undsætning.
Annonce

Horsens: Mandag eftermiddag kunne Thomas Selch Hovgaard Andreasen fra sin sejlbåd se optræk til problemer på lang afstand, da en fremmed motorbåd drønede forbi - med sikker kurs mod en grundstødning ved Borre Knob.

Kort forinden var sønnen, 15-årige Mikkel Andreasen, og hans fætter sejlet i land med en gummibåd.

Og hvad der ellers var en stille stund for anker ved Borre Knob blev hurtigt vekslet til en mere dramatisk af slagsen, da Thomas Selch Hovgaard Andreasen på afstand  kunne se, hvordan sønnike straks sprang i båden for at komme familien i den grundstødte motorbåd til undsætning.

- Jeg følte mig jo noget magtesløs, for vi var helt ude omkring den røde bøje, og gummibåden har altså bare en lille elmotor. Godt nok havde drengene en walkie-talkie med, men det hele foregik så hurtigt, at vi slet ikke nåede at snakke med dem, siger Thomas Selch Hovgaard Andreasen.


Da vi kommer ud til båden, kan vi se, at den ligger for tæt på land, til at vi kan gå ind til den, og her er han en kæmpe hjælp med linen.

Carsten Blicher Therkildsen, fartøjsfører på MHV10 Baagø


I knap en time forsøgte Mikkel Andreasen at assistere den grundstødte motorbåd fri af revet. En opgave, der imidlertid var vanskelig, da det blæste op, og bølger bed mere fra sig.

- Jeg var bekymret. Selvfølgelig. Men også pisse stolt over, at han håndterede det, som han gjorde, siger Thomas Selch Hovgaard Andreasen.

Annonce

Fortjener alt den ros, han kan få

Fra sin gummibåd blev Mikkel Andreasens helt store opgave at hjælpe marinehjemmeværnet, der var blevet tilkaldt, med at bugsere en line ud til motorbåden, så man kunne trække den fri.

Til venstre den grundstødte motorbåd og til højre marinehjemmeværnets fartøj MHV10 Baagø. I midten kan man ane Mikkel Andreasen i gummibåden. Privatfoto: Thomas Selch Hovgaard Andreasen

- Da vi kommer ud til båden, kan vi se, at den ligger for tæt på land, til at vi kan gå ind til den, og her er han en kæmpe hjælp med linen. Det var ikke nemt, for med den lille motor, han havde i sin gummibåd, kunne han dårligt trække den gennem strømmen. Så han fortjener al den ros, han kan få, siger Carsten Blicher Therkildsen, der er fartøjsfører på marinehjemmeværnets båd, MHV10 Baagø.

Ifølge Thomas Selch Hovgaard Andreasen bør episoden være en påmindelse om, hvor lumsk fjorden kan være.

- Jeg havde selv en grundstødning på grund af en defekt GPS for en måned siden, og vejr og vind kan hurtigt skifte. Så jeg har - to gange - lært det på den hårde måde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce