Annonce
112

15-årig fyrede bomberør af mod politiet

Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: En 15-årig dreng med adresse i Hjerm har åbenbart set sig sur på Sydøstjyllands Politi i Horsens.

Natten til lørdag placerede han sammen med en anden dreng et bomberør på Holmboes Allé umiddelbart uden for den lokale politistation.

- Drengen tændte bomberøret, og så løb han sammen med den anden op til den nærliggende rundkørsel, hvor de stod og kiggede på, at bomberøret gik af, fortæller politikommissær Mich Klausen fra Sydøstjyllands Politi.

På et overvågningskamera kunne betjente inde på stationen dog genkende mindst den ene af drengene, og de gik op til rundkørslen, hvor de fik fat i drengene.

Den ene blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven, oplyser Mich Klausen, der også fortæller, at politiet har underrettet drengenes værger.

Der skete ikke nogen skade på politiets bygninger i forbindelse med episoden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce