Endelig! Her får 239 husstande længe ventet bredbånd og stort million-tilskud

Lokalrådsformand Ole Lyse håber at arbejdet med at etablere bredbånd til Stouby-gruppen kan begynde til foråret. Arkivfoto

Endelig! Her får 239 husstande længe ventet bredbånd og stort million-tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere i det sydlige Stouby har fået hul igennem med deres fælles ansøgning om tilskud fra bredbåndspuljen. Også beboere ved Hedensted får tilskud.

Stouby: En hel del mennesker i det sydlige Stouby og ved Hedensted er kommet et stort skridt nærmere en bedre internetforbindelse i deres hjem.

Ansøgerne Bredbånd til Stouby Syd, 124 husstande, og Projekt 29-17-Hedensteds Randområder, 115 husstande, har begge fået del i Energistyrelsens bredbåndspulje 2017 med tilsagn om tilskud på henholdsvis 6,181 mio. kr. og 3,994 mio. kr.

Tirsdag modtog lokalrådsformand i Stouby og Omegn, Ole Lyse, meddelelsen om, at husstandene han og en projektgruppe repræsenterer, tilgodeses med penge til at få etableret bredbånd i samarbejde med TDC.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at vi er kommet med, for der har været rigtig store problemer med dækningen i området, siger Ole Lyse.

Der har været mange spørgsmål fra husstandene og ældre mennesker, som ikke ser fordele ved at have bredbånd, så vi har måttet ind at fortælle, at det ved et eventuelt hussalg kan betyde noget. Det har været et stort puslespil at få til at gå op.
Ole Lyse, lokalrådsformand, Stouby og omegn.
Fakta
Støtten til de 40 projekter, som opnår fuldt tilskud i 2017, vil give hurtigt bredbånd til 3.928 adresser fordelt på 25 kommuner rundt om i landet. Det gennemsnitlige tilskud er 24.368 kr. pr. adresse.Størrelsen af projekterne varierer. Det mindste projekt, der får tilskud, er på 18 adresser, mens det største inkluderer 227 adresser. Der er søgt tilskud på ca. 172.000 kr. som det laveste beløb og knap 7 mio. kr. som det højeste beløb.

Egenbetalingen pr. adresse går fra minimumsbeløbet på 2.000 kr. op til godt 9.100 kr. pr. adresse. I alt vil deltagerne i de 40 projekter bidrage med godt 13,5 mio. kr. i egenbetaling inkl. moms.

Et enkelt projekt modtog alene tilsagn om delvist tilskud i 2016. Projektet omfatter 227 landzoneadresser i Sneslev i Næstved Kommune. Dette projekt modtager nu tilsagn om et supplerende tilskud, så det opnår fuldt tilskud, hvormed det bliver muligt at gennemføre projektet.

Puljen er en forsøgsordning. Effekten af puljen er under evaluering, hvorefter det skal besluttes på det politiske niveau, om midlerne for 2018 og 2019 (40 mio. kr. pr. år) skal udmøntes.

Kilde: Energistyrelsen

 

Har fået næsten alle med

Sidste år på samme tidspunkt fik han afslag om tilskud til de 42 husstande, han dengang repræsenterede.

Puljens pointsystem favoriserede projekter med flere end 100 husstande, så i år slog to Stouby-grupper sig sammen og tæller altså 124 husstande i et område med 125 husstande. Årets pointhøst var 70,99, og grænsen var 68,12.

- Så vi er sådan set godt med, siger Ole Lyse og fortsætter:

- Men vi har også lavet et stort stykke benarbejde. Der har været mange spørgsmål fra husstandene og ældre mennesker, som ikke ser fordele ved at have bredbånd, så vi har måttet ind at fortælle, at det ved et eventuelt hussalg kan betyde noget. Det har været et stort puslespil at få til at gå op.

Næste skridt

De involverede husstande skal selv lægge 2.000 kroner, mens den kommunale landdistriktspulje giver 1.000 kr. per husstand. Resten af den forventede omkostning finansierer tilskuddet fra puljen.

Senest ved årsskiftet skal projektgruppen, der også tæller Jens Bak Andersen, Jan Volmer og Gert Hansen, vende tilbage til Energistyrelsen med accept af tilsagnet om penge.

Opgaven derefter bliver at sikre, at minimum 70 procent af husstandene indgår en aftale om tilslutning med TDC.

De omfattede husstande har adresse på Sanatorievej, Fakkegravvej, Vandmøllevej, Stouby Skovvej, Rosenvoldvej, og Grundvej.

To fik nej

I alt søgte fire lokale projekter om tilskud til bredbånd. Og det ser ikke ud til, at de to resterende, der involverede 15-17 husstande ved Lindved og 52 husstande ved Nøttrup får penge i denne omgang.

På landsplan har 3.928 husstande fået del i årets pulje på godt 100. mio. kr.

Endelig! Her får 239 husstande længe ventet bredbånd og stort million-tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce