Annonce
Østjylland

14 måneders fængsel: Voldtog sovende kvinde efter morgenfest

Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt
44-årig mand er idømt 14 måneders fængsel for voldtægt af 10 år yngre kvinde.
Annonce

AARHUS: En 44-årig mand fra Aarhus er torsdag ved Retten i Aarhus blev idømt et år og to måneders fængsel for at have voldtaget en 34-årig kvinde.

Voldtægten fandt sted om morgenen 16. juli i en lejlighed i det centrale Aarhus, hvor der havde været fest hele aftenen og natten, og hvor der var blevet drukket en del alkohol. Festen fortsatte til ud på morgenen, og om formiddagen havde den 34-årige kvinde lagt sig til at sove på sofaen.

Pludselig vågnede hun ved, at den 44-årige mand, som hun kun kender perifert, lå oven på hende og var i færd med at voldtage hende. Da manden opdagede, at kvinden var vågnet, smed han sig ved siden af hende, og lod som om han sov.

Kvinden forlod hurtigt lejligheden, og kort tid efter blev manden anholdt og sigtet for voldtægt.

- Kvinden fik hurtigt ringet til politiet, der med det samme kunne køre ud til gerningsstedet og sikre spor og anholde manden. Og netop DNA-spor, sammenholdt med kvindens forklaring, var afgørende for, at han blev dømt for at have voldtaget hende på et tidspunkt, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen – dels fordi hun sov, og dels fordi hun var påvirket af alkohol, siger anklager Peter Mathiasen i en pressemeddelelse.

Heri står der også, at den 44-årige mand, der er statsborger i Burundi, udover fængselsstraffen også blev tildelt en advarsel om udvisning af landet, ligesom han blev dømt til at skulle betale erstatning til kvinden.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, og han ankede dommen på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce