Annonce
Hedensted

14-årige Anne-Sofie vil være iværksætter: Fik otte minutter med europamester

Tirsdag formiddag fremlagde 14-årige Anne-Sofie Ansager Brandt fra Juelsminde Skole sin iværksætteridé om en online genbrugsportal for Alexander Gram Jensen, der har vundet europamesterskabet i iværksætteri. Foto: Morten Pape

Anne-Sofie Andsager Brandt fra Juelsminde Skole havde tirsdag fået en særinvitation til et iværksætter-arrangement på Learnmark Horsens. Her fik hun mulighed for at fremlægge sin idé for en europamester i iværksætteri.

Juelsminde: - Hvor meget trafik skal du have gennem hjemmesiden, for at du kan få penge ud af det, spørger dommer Alexander Gram Jensen.

14-årige Anne-Sofie Andsager Brandt tøver ikke med at svare.

- Det er ikke et projekt, jeg vil tjene mange penge på. Det er et projekt, som skal gavne miljøet.

Tirsdag formiddag lagde Learnmark Horsens ramme til sin årlige EXPO Iværksætterkonkurrence. Et event, hvor innovative elever fra fire jyske gymnasier mødes for at fremlægge en idé for en dommer, der stiller kritiske spørgsmål og hjælper eleverne videre med deres iværksætterprojekter.

I feltet på små 120 elever var 14-årige Anne-Sofie Brandt fra Juelsminde Skole. Som den eneste folkeskoleelev havde hun fået en invitation til konkurrencen for at fremlægge sin idé Recyclelife.

- Ideen går ud på at lave en online byttecentral, hvor forbrugere kan finde nye ejere til ting, de ikke bruger længere. Det kunne eksempelvis være en computermus, der i stedet for at blive smidt i skraldespanden, kan få nyt liv et andet sted, siger Anne-Sofie Brandt.

- Min forhåbning er, at mange vil bruge Recyclelife og på den måde gøre en forskel for miljøet, siger hun.

Annonce

Dommeren stillede mig nogle gode spørgsmål og kom med gode forslag, blandt andet at jeg kunne samle ting på genbrugsstationer, som jeg kan lægge op på hjemmesiden.

Anne-Sofie Ansager Brandt

Klima set fra Horsens

Folkebladet stiller skarpt på et altid aktuelt emne, klimaet. Og vi gør det med afsæt i den lokale virkelighed. Hvad er lokalt de største udfordringer på klima-området? Hvad gør kommunen? Og hvad er vigtigt for borgerne? Det er nogle af de spørgsmål, vi i en række artikler i de kommende uger forsøger at besvare.

Klimaet er i sig selv en artikelserie værd, men artiklerne fungerer også som en optakt til avisens uddeling af Bojsen-priserne 5. april.

Til forskel fra tidligere år uddeles priserne i år på baggrund af et tema. Det valgte tema er klimaet, og for at komme i betragtning til en pris skal man have udmærket sig på en måde, der har med klimaet at gøre.

Ud over at skrive artikler om emnet vil Folkebladets journalister løbende portrættere nogle af de forhåbentlig mange indstillede kandidater.

Anne-Sofie Ansager Brandt havde hjemmefra forberedt en forretningsplan, som hun støttede sig til for at besvare spørgsmålene fra dommer Alexander Gram Jensen. Foto: Morten Pape

Europamester i iværksætteri

I begyndelsen af 8. klasse var Anne-Sofie Brandt på et innovationsforløb på Learnmark. Her fik hun smag for iværksætteri, så i forlængelse af et skoleprojekt om miljø og klima satte hun sig ned og udtænkte idéen til Recyclelife.

- Da jeg fortalte om idéen til mine kontakter fra innovationsforløbet på Learnmark, blev jeg inviteret med til konkurrencen i dag. Jeg håber at kunne tage noget netværk med herfra, og jeg ser frem til oplevelsen af at pitche min idé for en dommer, siger Anne-Sofie Brandt, der kort inden fremlæggelsen fik at vide, at Alexander Gram Jensen skulle vurdere hendes idé.

En 20-årig tidligere Learnmark-elev, der står bag det succesfulde iværksætterprojekt SubReader, der i 2016 vandt europamesterskabet i iværksætteri for sit produkt, der kan læse undertekster op for folk med ordblindhed.

- Jeg synes, det er vildt sejt, hvad han (Alexander Gram Jensen, red.) har opnået, især når man tænker på, at han gik i gymnasiet, mens han lavede det, siger Anne-Sofie Brandt.

Alexander Gram Jensen, stifter af firmaet SubReader, var tirsdag formiddag en blandt fem dommere i Learnmark Horsens' årlige iværksætterkonkurrence. Foto: Morten Pape

Otte minutter

På lidt under to minutter fremlægger Anne-Sofie Brandt sin idé for den anerkendte dommer, der efterfølgende har godt seks minutter til at stille spørgsmål og komme med råd.

- Hvilke konkurrenter har du? spørger Alexander Gram Jensen.

- Ingen pt. Der findes nogen, der har en online central for tøj, men der er ikke nogen, der gør det, jeg vil, svarer Anne-Sofie Brandt.

- Kan du selv klare det, eller får du brug for andres hjælp, spørger dommeren.

- Jeg er god til markedsføring, og jeg er god til programmering, så jeg kan klare meget selv, svarer den 14-årige skoleelev.

- Når du skal ud at markedsføre hjemmesiden, er det en god idé at finde nogle influencers, der kan hjælpe dig. Der er nok mange, der vil gøre det billigt på grund af din unge alder, siger Alexander Gram Jensen.

Efter otte minutter er tiden opbrugt, og Alexander Gram Jensen bevæger sig videre til næste projekt.

I gang med at programmere

Anne-Sofie Brandt tager hjem til Juelsminde med gode refleksioner i bagagen.

- Dommeren stillede mig nogle gode spørgsmål og kom med gode forslag, blandt andet at jeg kunne samle ting på genbrugsstationer, som jeg kan lægge op på hjemmesiden, siger hun, der efter fremlæggelsen har fået blod på tanden.

- Nu skal jeg i gang med at programmere, så hjemmesiden kan komme op at stå, siger Anne-Sofie Brandt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce