Bilist må ikke vise politiet optagelse efter bøderegn: Sagen sendes i retten

Hvis man er uenig med politiet om en fartbøde, vil sagen typisk ende i retten. Men en borger fra Fredericia undrer sig over, at politiet ikke har villet tale med ham om en fartbøde, han fik på E45 i september. Arkivfoto: Michael Bager

Bilist må ikke vise politiet optagelse efter bøderegn: Sagen sendes i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karsten Munk fra Fredericia er en af de flere hundrede bilister, der blev blitzet i en kontrol på E45 i september. Han har klaget over bøden, men er fortørnet over, at politiet har sendt sagen til retten uden at lytte på ham.

Horsens: Flere hundrede bilister fik en fartbøde, da Sydøstjyllands Politi 21. september lavede en kombineret lastbil- og hastighedskontrol på E45 ved Ejer Baunehøj.

Blandt dem Karsten Munk fra Fredericia, der efterfølgende har klaget over bøden.

I et læserbrev i avisen fredag skriver han, at han har kamera i sin gps og har optagelsen fra den pågældende dag. De optagelser vil han meget gerne vise politiet, men er blevet afvist i et skriftligt svar.

- Deres henvendelse er opfattet som en indsigelse mod bøden, og sagen vil derfor blive sendt til retten til afgørelse, er beskeden fra politiet, og det har fået Karsten Munk til at ryge i blækhuset.

- Politiet lægger vægt på dialog med borgerne, men jeg afvises kold og kynisk: "Sagen sendes i retten.", skriver han i sit læserbrev.

Sikkerhed for borgerne

Men det er en helt almindelig procedure, at sagen ender i retten, hvis der er uenighed om en bøde, fortæller advokaturchef i Sydøstjyllands Politi, Dorthe Møller Andersen.

- Inden politiet sender et bødeforlæg ud, vurderes det, om man mener, at der er beviser nok. Hvis borgeren så får bødeforlægget og gør indsigelser, går sagen til retten. Her kan pågældende komme med sin forklaring, og der kan føres vidner, og det er dommeren, der træffer en afgørelse. Det er en sikkerhedsgaranti for borgeren, at en sag ender i retten ved uenighed, forklarer Dorthe Møller Andersen.

Hun pointerer, at hun ikke kender den aktuelle sag og udtaler sig generelt.

Når det er sagt, er borgerne altid velkomne til at kontakte politiet.

- Men det er ikke en diskussionsklub. Det er en konkret vurdering, når vi får henvendelser, men det er helt normal procedure, at sagen går i retten ved uenighed, siger Dorthe Møller Andersen.

Bilist må ikke vise politiet optagelse efter bøderegn: Sagen sendes i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce