Annonce
Debat

13-årig: Det er ærgerligt, at flere spejdere går fra - derfor synes jeg, det er vigtigt, hvis vi kan få udbredt det noget mere

"Når man er spejder, er det ikke ensbetydende med at man skal "elske" dyr og naturen. Man kan være lige hvad man har lyst til i det store fællesskab", skriver Sigrid Worm Ørntoft. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Nørrestrand er sej. Spejdere er seje. Men mange af spejderne bliver sat i kolonnen "freaks" og ja, vi er freaks. Men ikke bare freaks - vi er natur-freaks!

Det er ufattelig vigtigt at passe på naturen. Det er en god ide at alle får det at lære. Spejdere lærer alle at værne om naturen, og lærer at klare sig selv, hvis man ikke lige har sin iPad eller telefon i nærheden.

Det er vigtigt for alle mennesker at lære at klare sig uden MobilePay og sms. Når man er spejder, får man godt med fri luft og motion. Gode venner og hyggelige minder.

Annonce

Jeg selv har vigtige venner som jeg går til spejder med. Jeg er 13 år, og jeg synes det er sjovt at være spejder. Vi er rigtig mange, store og små.

Personligt kender jeg nogle på 16 og 23. Vi klatrer og rister snobrød, laver "den blinde bagedyst". Næste gang skal jeg personligt selv lave pizza på en pizzaovn.

Når man er spejder, gælder det også om at hjælpe andre. Hver spejder samler mindst 100 kroner ind én gang hvert år til børn i andre lande som har det skidt.

Personligt for mig er det vigtigt at jeg ved jeg gør en forskel.

Når man er spejder, er man tit ude i naturen. Vi går lange hyggelige ture i mørket og snitter pinde.

En gang om måneden tager vi ned ved et område med en sø og skov. Det er hyggeligt at det ikke altid er det samme sted. Vi bygger tømmerflåder og bader, og klatrer højt til tops.

Det er ærgerligt at flere og flere spejdere går fra. Derfor synes jeg det er vigtigt, hvis vi kan få udbredt det noget mere.

Når man er spejder, er det ikke ensbetydende med at man skal "elske" dyr og naturen. Man kan være lige hvad man har lyst til i det store fællesskab.

Vi rister ikke bare snobrød og binder knob. Vi samler mærker som er både sjove og seje og griner sammen. Laver bolsjer og juleklip. Spiller teater og bygger scener. Sejler ned ad floder og laver våben af metal.


Vi har det hyggeligt! Det kunne være fedt med større områder og flere venner! Alle er velkommen. Håber vi ses til spejder!

Sigrid Worm Ørntoft


Vi har det hyggeligt! Det kunne være fedt med større områder og flere venner! Alle er velkommen. Håber vi ses til spejder!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce