Annonce
Kultur

125 år: Forsamlingshus fejrer jubilæum med masser af aktiviteter

Der var gode muligheder for at få en god snak, da Træden Forsamlingshus søndag eftermiddag holdt nytårskur i anledning af dets 125 års-jubilæum. Foto: Henrik Sandvad
Træden Forsamlingshus kan i år fejre sit 125 års-jubilæum. Det sker med et tætpakket program, som skal samle hele lokalområdet.

Træden: Nytåret er tiden, hvor man ser tilbage på tiden, der er gået, men også frem med forventning om tiden, der kommer. Det var således meget naturligt, at Træden Forsamlingshus skød sit jubilæumsår i gang med en nytårskur søndag eftermiddag.

Her blev der set tilbage på tiden fra 1895 og til i dag, og på den betydning, som forsamlingshuset har haft for lokalområdet. Cirka 70 gæster var mødt op for at fejre Træden Forsamlingshus, og det skete i selskab med husets bestyrelse, frivillige og borgmester Peter Sørensen, som holdt en af festtalerne.

Ifølge formanden for Træden Forsamlingshus, Jørgen Troelsgaard, var nytårskuren blot én af mange arrangementer, som holdes i 2020 for at fejre jubilæet.

- Vi har haft et lille udvalg af frivillige, som synes, at der skulle ske lidt ekstra for at fejre de 125 år. Derfor vil vi holde et arrangement hver måned i løbet af året. Det gør vi for at skabe lidt ekstra liv i forsamlingshuset, for uden gæster er der intet hus, sagde Jørgen Troelsgaard, kort før nytårskuren med champagne, kransekage, sange, taler og indslag gik i gang.

Annonce

Vi håber, at de mange tiltag kan sætte gang i lysten til at lave flere aktiviteter i huset.

Jørgen Troelsgaard, formand for Træden Forsamlingshus

Travlt jubilæumsår

Som for 125 år siden har Træden Forsamlingshus også i dag en vigtig rolle som samlingssted. Huset lægger i forvejen rum til alt fra private sammenkomster og fester til generalforsamlinger, fastelavnsfester, Træden marked, høstfest og et julemarked.

I jubilæumsåret kommer huset således også til at byde på aktiviteter som karle-gymnastik, børnerytmik og poetry slam, som er en slags poetisk konkurrence, hvor deltagerne dyster i at fremføre egne litterære værker. Derudover står den på sangaftener, koncert, grundlovsmøde og højskoledage på jubilæumsprogrammet.

- Vi håber, at de mange tiltag kan sætte gang i lysten til at lave flere aktiviteter i huset. Forsamlingshuset fungerer egentlig rigtig godt som et samlingspunkt for området i dag, men hvis folk har lyst til at byde ind med endnu flere arrangementer og ideer, så er det noget, vi i bestyrelsen vil se velvilligt på, sagde Jørgen Troelsgaard.

Ifølge formanden bliver den helt store mærkedag lørdag 15. august, når forsamlingshuset fejres med en stor fest. Her vil der være koncerter om eftermiddagen og festmusik for hele lokalområdet om aftenen.

Formand for Træden Forsamlingshus Jørgen Troelsgaard var blot en af mange festtalere til nytårskuren. Han sagde ikke mindst tak til de mange frivillige, som er med til, at huset fungerer som et lokalt samlingspunkt. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce