Annonce
Horsens

12 timer med blå toner: Festival under åben himmel blev en musikalsk succes

Kattrup Park Blues blev holdt i haven ved Provstegården med Kattrup Kirke i baggrunden. Foto: Morten Pape

Hovedgård Bluesfest arrangerede lørdag Kattrup Park Blues. Det bliver formentlig gentaget til næste år.

Kattrup: Lørdag stod i blues'ens tegn i Kattrup.

Hovedgård Bluesfest arrangerede for første gang udendørs festival, Kattrup Park Blues, i haven ved Provstegården.

Det blev på mange punkter en succes, fortæller formand for Hovedgård Bluesfest, Gunni Mogensen.

- Det har været en super positiv start på den her festival, lyder den umiddelbare kommentar fra formanden.

Festivalen startede kl. 12 og varede frem til midnat.

Der var fem bands på programmet: Amerikanske Chris O'Leary Band, engelske Ansley Lister Band samt fra vore hjemlige breddegrader Big Creek Slim Trio, Ole Frimer & The Surprise Backing og lokale Big O & The Blue Quarters.

- Vi har haft en fantastisk aften. Det stoppede jo med at regne kl. 14. Vi nåede lige at komme i gang under regnvejret, men ellers havde vi tørvejr under hele koncerten. Men regnen har nok spillet lidt ind på besøgstallet, vurderer Gunni Mogensen.

240 havde købt billet, og det var et antal, som Gunni Mogensen var meget tilfreds med, selv om det ikke er nok til, at det kan løbe rundt.

- Vi havde faktisk ikke forventet, at der kom så mange, fordi det er første gang. Vi vidste på forhånd, at det ville tære på økonomien, og vi har selv skudt penge i det. Men på den anden side så koster ens hobby jo altid noget. Vi har fra starten sagt, at vi ikke ville gå på kompromis med musikkvaliteten. Og det gjorde vi ikke. Der var ingen af de deltagende bands, der faldt igennem. Det var super kvalitet, og lyden var fantastisk, siger en begejstret Gunni Mogensen.

Vi vidste på forhånd, at det ville tære på økonomien, og vi har selv skudt penge i det. Men på den anden side, så koster ens hobby jo altid noget.

Gunni Mogensen, Hovedgård Bluesfest
Big O & The Blue Qarters var blandt de bands, der spillede på Kattrup Park Blues-festival lørdag. Foto: Morten Pape

Gentaget næste år

Han lover, at festivalen bliver gentaget til næste år - dog med et forbehold.

- Vi gentager det, hvis vi kan opdrive pengene. Det handler om, at der stadig er nogen, der er med os og vil støtte os - ellers kan vi jo ikke. Hvis vi skal holde skinnet på næsen, og det skal køre rundt, så skal der komme 400. Men vi ser helt klart det her som startskuddet, og så kommer der flere til næste år, når folk har hørt om det, vurderer Gunni Mogensen, der glæder sig over, at der er kom folk langvejs fra.

Der var overnattende gæster fra Grenå, Tørring, og Herning, der boede i campingvogn.

- Folk var tilfredse og skide glade. Alt maden blev solgt. Der er solgt 400 portioner mad herude. Det er fuldstændig vanvittigt. Da vi gik i seng, var der tre burgere tilbage, som vi havde gemt til musikerne. Alt var væk, alt, siger Gunni Mogensen, der allerede kan se mulighed for forbedringer til næste års arrangement.

- Vi har jo ikke prøvet det her før, så vi har også lært nogen ting. Vi har f.eks. brugt flere små telte til arrangementet, men i stedet vil vi til næste år leje et cirkustelt. Så er vi sikre på, at vejret ikke bliver en hindring. Det bliver nemmere med logistikken, det bliver nemmere at bygge scene og bygge bar inde i et stort telt. Hvis det styrter ned, kan vi have siderne lukket, og er det godt vejr kan vi stadig nyde parken, for så kan vi tage siderne af, siger formand for Hovedgård Bluesfest Gunni Mogensen.

Der var 240 betalende til den første udgave af Kattrup Park Blues. Foto: Morten Pape
Big O & The Blue Qarters var blandt de bands, der spillede på Kattrup Park Blues-festival lørdag. Foto: Morten Pape
Kattrup Park Blues vil med stor sandsynlighed blive gantaget til næste år. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce