Annonce
Horsens

12 nye senge til psykiatrien lander i Horsens

12 nye senge er på vej til psykiatrien i Horsens. Arkivfoto: Mette Graugaard
Nyt sengeafsnit til Regionspsykiatrien Horsens ventes færdigt ved udgangen af 2021.
Annonce

Horsens: Der skal bygges nyt i Horsens, så regionspsykiatrien kan rumme 12 nye senge.

De har regionsrådet i Midtjylland netop vedtaget.

Pengene til de 12 ekstra psykiatrisenge er afsat i budget 2019 af samtlige partier og lister i regionsrådet. Siden har politikerne drøftet placeringen flere gange.

- Nu får vi lavet nogle af de ekstra senge, der er hårdt brug for i psykiatrien. Jeg er rigtig glad for, at vi laver sengene i Horsens, hvor behovet for psykiatrisenge allerede er stort. Behovet vokser de kommende år i takt med indbyggertallet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

I Region Midtjylland har borgerne i de områder, der hører til Regionspsykiatrien Horsens, færrest psykiatrisenge til rådighed, når man måler pr. indbygger. Prognoser viser, at behovet i både Horsens og Aarhus vil vokse, i takt med at begge områder får flere indbyggere.

Annonce

Der er sat penge af

Der skal bygges om eller til i Regionspsykiatrien Horsens for at få plads til det nye sengeafsnit, der tidligst ventes at stå klar ved udgangen af 2021.

Med det ekstra sengeafsnit bliver der bedre mulighed for at skærme patientgrupper med særlige behov.

Regionsrådet har afsat 16 mio. kr. årligt til drift af det nye sengeafsnit i psykiatrien. Desuden har regionsrådet afsat 20-30 millioner kroner i anlægsmidler til at etablere sengeafsnittet.

Annonce

12 senge rækker ikke

Fra Alternativet, Kristendemokraterne og Psykiatrilisten i regionsrådet er meldingen oven på beslutningen, at selv om der bliver lavet 12 nye senge i Horsens, er behovet langt fra dækket. De fortæller i en pressemeddelelse, at buffersenge, som var tænkt til spidsbelastede situationer i psykiatrien i Aarhus, bruges på daglig basis.

- Vi er bekendt med, at der aktuelt er et større antal retspsykiatriske patienter indlagt i almenpsykiatrien. Ved at etablere en ny retspsykiatrisk afdeling vil flere retspsykiatriske patienter kunne indlægges der, og det vil frigøre pladser i almenpsykiatrien, lyder meldingen fra trekløveret, som har bedt om at få en oversigt over antallet at retspsykiatriske patienter, der har været indlagt i almenpsykiatrien i Region Midtjylland de seneste to år.

De tre partier har også bedt administrationen undersøge muligheder for at udvide sengekapaciteten i psykiatrien i Aarhus og muligheden for at udvide den almene sengekapacitet ved at lave flere retspsykiatriske sengepladser i regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce