Annonce
Østjylland

12 dages ventetid på coronatest i Randers: Nu sender andre regioner hjælp

Region Midtjylland har bedt de øvrige regioner om hjælp til at komme den lange ventetid i blandt andet Randers til livs. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Smittetallet i Østjylland er eksploderet, og det samme er interessen for at blive testet for coronavirus. Især i Randers er ventetiden lang. Der er nu hjælp på vej fra de øvrige regioner.
Annonce

Randers: I takt med det stigende smittetal i Aarhus er interessen for at blive testet for coronavirus eksploderet.

Det gælder også i Randers, hvor der i skrivende stund er hele 12 dages ventetid, hvis man vil benytte sig af muligheden for test af symptomfri personer. Dertil kommer cirka tre døgns ventetid på at få svar på prøven.

Hvis du har symptomer på coronavirus - feber, tør hoste, ondt i halsen - skal din egen læge henvise dig til et testcenter for syge, og her er ventetiden kortere.

Annonce

Interesse eksploderet

Ifølge Per Sabro Nielsen, der er direktør i Præhospitalet, er den lange ventetid i Randers opstået inden for de seneste to uger.

- Indtil da blev testkapaciteten slet ikke udnyttet, og der var masser af ledige tider. Så ventetiden er opstået i forbindelse med situationen i Aarhus, siger han og fortsætter:

- Der er jo også en stor udveksling af personer mellem Randers og Aarhus. Mange randrusianere tager til Aarhus for at arbejde og omvendt, så det er formentlig derfor, man også i Randers oplever så stor interesse for at blive testet.

Annonce

Hjælp på vej

Region Midtjylland har nu bedt om hjælp til at øge testkapaciteten, og mandag middag ankom det første sundhedspersonale fra andre dele af landet derfor til Randers, Aarhus og andre østjyske kommuner for at hjælpe med at få testet flere og dermed få ventetiden skåret ned.


Mange randrusianere tager til Aarhus for at arbejde og omvendt, så det er formentlig derfor, man også i Randers oplever så stor interesse for at blive testet.

Per Sabro Nielsen, direktør Præhospitalet


I Randers har der de seneste syv uger kun været testpersonale til rådighed til test af symptomfri personer to timer tre-fire dage om ugen, men nu bliver der skruet markant op for testkapaciteten.

- Nu vil der være testpersonale til rådighed i Randers hver dag og hele dage. Så antallet af ledige tider vil stige kraftigt, lover Per Sabro Nielsen.

Annonce

Testbil i dag

Hvor og hvornår det ekstra testpersonale vil være at finde de kommende uger er lige nu ved at blive planlagt. Men allerede mandag blev der i tidsrummet 12-16 opstillet en testvogn på Dannevirkevej 5, 8930 Randers.

Tirsdag vil testvognen igen være at finde på Dannevirkevej i tidsrummet 9-16.

Her skal man ikke bestille tid, men bare møde op med sit gule sundhedskort - og naturligvis huske at holde afstand, hvis der opstår kø foran testvognen. Tilbuddet gælder dog kun personer over 12 år. Børn under 12 år skal have bestilt tid, og kan kun blive podet i enten Vejlby-Risskov, Viborg eller Gødstrup.

Man må ikke møde op ved testvognen, hvis man har corona-symptomer. Så skal man i stedet kontakte egen læge telefonisk.

På coronaprover.dk kan du bestille tid til coronatest ved sygehuset samt se ventetider på alle regionens testcentre. Det er desuden muligt at bestille tid til en test i en anden by end din hjemby, hvis ventetiden er kortere der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce