Annonce
112

12 års fængsel til narkobagmand

Genrefoto: Palle Herløv
En af bagmændene i et stort narkonetværk blev fredag dømt for at stå bag overdragelse af 20 kg amfetamin og 100 gram kokain. Han modtog dommen.

Horsens: Den 43-årige Kenny Laudage fra Horsens blev fredag ved Retten i Horsens idømt 12 års fængsel for sin rolle som bagmand i et narkonetværk.

Han har siddet varetægtsfængslet i sagen siden slutningen af januar og modtog fredagens dom, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kenny Laudage er dømt for at have stået bag overdragelsen af i alt 20 kg amfetamin og cirka 100 gram kokain.

Retten lagde i afgørelsen vægt på, at kriminaliteten havde professionel karakter, var foregået over en længere periode og med betydelig fortjeneste.

Annonce

Polak gemte narko hos svigerforældre

Den 43-årige mand blev i slutningen af januar anholdt af Sydøstjyllands Politi sammen med en 33-årig person efter ransagning af deres bopælsadresser i Horsens midtby.

Begge blev efterfølgende varetægtsfængslet.

I forbindelse med den videre efterforskning blev yderligere fire personer anholdt og varetægtsfængslet.

Der er allerede afsagt flere domme i komplekset. Eksempelvis blev den 32-årige polak Maciej Zaborowski i august idømt 12 års fængsel for sin rolle i sagen.

Zaborowski erkendte i et grundlovsforhør, at han havde været i besiddelse af 28,45 kg amfetamin, 932 gram kokain og 1470 ecstasy-piller.

En stor del af den narko opbevarede han hos sin svigerforældre i en periode, hvor de var på ferie.

Bror dømt

Også Kenny Laudages bror, 36-årige Kevin Laudage, er dømt i sagen og afsoner i øjeblikket en dom på fem års fængsel.

Kevin Laudage blev anholdt 20. juni og fremstillet i grundlovsforhør samme dag, han blev varetægtsfængslet.

Han indrømmede at have solgt mindst 5,3 kg amfetamin, 12 gram kokain og 14 gram hash til misbrugere i Horsens og omegn. Det skete gennem en periode på knap et par år.

Kevin Laudage forklarede videre under retsmødet, at han stod for at sælge stoffet til kunderne, mens hans 43-årige bror var ham, der skaffede narkoen.

Ifølge pressemeddelelsen fra Sydøstjyllands Politi er yderligere to personer blevet dømt i sagen og har fået henholdsvis tre et halvt års fængsel og tre år.

Én person sidder fortsat varetægtsfængslet i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce