Annonce
Brædstrup

12-årige Ida har startet sin egen kamp mod kræft: Sælger malede sten

Ida Uldum Sørensen på 12 år har det godt med at være med til at gøre en forskel. Det er derfor, hun donerer hele indtægten fra salg af sten til Knæk Cancer. Foto: Michael Svenningsen
Ida Uldum Sørensen på 12 år fra Ring har gjort sin hobby til en forretning i en god sags tjeneste. Hun sælger malede sten, og pengene går ubeskåret til Knæk Cancer.

Ring: Sammen kan vi knække cancer. Sådan lyder budskabet fra Kræftens Bekæmpelse i denne uge, hvor organisationen sammen med tv-stationen TV 2 arrangerer Knæk Cancer uge for at samle penge ind til kræftforskning, oplysning og patientstøtte til folk med kræft.

En af dem, som mener, at den fælles sag kræver en indsats, er 12-årige Ida Uldum Sørensen fra Ring. Hun har igennem de seneste tre år malet sten på hobbyplan, men siden hendes bedstefar døde af kræft 11. august i år, har hun i stedet valgt at sælge sine flotte og farverige sten og give pengene til Knæk Cancer.

- Jeg gør det, fordi der er mange, som dør af kræft, så da min egen bedstefar døde af det, tænkte jeg, at jeg gerne ville gøre noget. Samtidig har jeg en faster, som står for Knæk Cancer i Juelsminde, og derfor giver jeg pengene videre til dem. Min kusine er også i gang med velgørenhed. Hun laver smykker, som hun også sælger til fordel for Knæk Cancer, fortæller Ida Uldum Sørensen.

Annonce

Jeg gør det fordi, der er mange, som dør af kræft, så da min egen bedstefar døde af det, tænkte jeg, at jeg gerne ville gøre noget.

Ida Uldum Sørensen

Et godt formål

Ida sælger sine sten fra Instagram under navnet Uldum_Sten og fra blomsterbutikken "Valentin og Blomst" i Brædstrup. Stenene koster mellem fem og 30 kroner afhængig af størrelse, og indtil nu har Ida solgt for 2045 kroner.

- Jeg maler gerne sten, når jeg kommer hjem fra skole eller i weekender og ferier. Indtil videre går det rigtig godt med at sælge. Der er også mange, som f.eks. køber for 25 kroner, men så betaler de 100 eller 200 kroner for stenene for at støtte det gode formål, siger Ida Uldum Sørensen.

Ida tager også mod bestillinger, så kunden kan få lige præcis den sten, han eller hun ønsker sig. Således er hun nu i gang med at male en sten med logoet til Danseinstituttet La Cour i Brædstrup, hvor Ida Uldum Sørensen går til dans.

- Jeg synes, det er rigtigt sjovt at være med til at gøre en god indsats. Efter det store Knæk Cancer-show på lørdag regner jeg med at holde en pause, men jeg tænker, at jeg også gør det igen til næste år. Jeg har i hver fald allerede fået seks poser sten af en ven, så jeg må nok på den igen, lyder det fra den unge iværksætter.

Ida har malet sten som hobby i de seneste tre år. Stenene bliver gerne sprayet med en grundfarve, hvorefter hun maler dem med specielle tusser. Foto: Michael Svenningsen
Ida maler sten i alle størrelser og farver. Hun tager sågar også mod bestillinger, så kunden kan få den sten, han eller hun ønsker. Foto: Michael Svenningsen
Ida fik ideen til at sælge sine sten af sin kusine Clara, som sælger smykker til Knæk Cancer. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubeboet gård i Stouby hårdt ramt af brand

Annonce