Annonce
Østjylland

12 år gammel drøm blev pludselig mulig: Ny restaurant vil være samlingssted i ny Risskov-bydel

Nadia og Sharif Marjan er tæt på at realisere en 12 år gammel drøm, når de i den nærmeste fremtid kan åbne Melværk. Foto: Kasper Kudsk Baymler
Ægteparret Nadia og Sharif Marjan kan snart åbne dørene til deres nye restaurant Melværk, som har adresse i hjertet af Risskov Brynet.

AARHUS: De sidste forberedelser er så småt i gang til den store åbning. Siden maj har ægteparret Nadia og Sharif Marjan arbejdet tæt på døgndrift for at realisere den drøm, de har barslet med gennem de seneste mange år.

At åbne deres helt eget sted.

Drømmen er nu millimeter fra at gå i opfyldelse i disse dage. Den specialimporterede stenovn fra Italien er blevet bakset på plads, den gode espressomaskine ligeså og inventaret er også ved at finde sig til rette, så den italiensk inspirerede restaurant Melværk snart kan åbne dørene til 30 gæster i deres lokaler eller servere en drink og espresso på arealet ude foran.

Annonce

Ægteparret har mange års erfaring fra restaurationsbranchen, men det er første gang, at de selv står i spidsen for det hele. Derfor bliver alt forberedt ned til den mindste detalje, så stedet kan stå som klart som overhovedet muligt.

- Vi har haft den her drøm gennem de sidste 12 år. I de seneste tre år har vi kigget på lokaler, men det ikke er ikke lykkes at finde et sted, som havde den kapacitet og placering, som vi var på jagt efter, fortæller Nadia Marjan.

Drømmen blev parkeret

Faktisk havde parret parkeret drømmen for en stund. Nadia er gravid med deres andet barn, og derfor ville de oprindeligt have ventet til senere. Men da lokalerne i bygningerne ved Risskov Brynet pludselig dukkede op, så vidste de, at det var nu, at de skulle slå til.

- Vi kunne se det for os med det samme, da vi kom ned til lokalerne. Det var hyggeligt og meget lokalt. Et sted, hvor alle kender hinanden. Vi kan godt lide at have værtsrollen og få folk til at føle sig velkommen. Det skal ikke bare være et sted, hvor du kan hente din mad. Du skal også kunne blive og hygge dig, siger Nadia og fortsætter:

Melværk har en ambition om at blive et samlingssted for beboerne i Risskov Brynet. Et af stederne er restaurantens terrasse. Foto: Kasper Kudsk Baymler

- Vi synes lidt, at der mangler et sted som vores i området. Vi ved, hvor travlt der kan være i en børnefamilie i hverdagen, og det er ikke altid, at du lige har tid eller overskud til at køre ind til  Aarhus C. Derfor er det oplagt med et sted som Melværk lige i nærheden, siger hun.

Annonce

Pizza á la Nepoletana

I løbet af det næste år forventes der at komme op mod 5000 beboere i Risskov Brynet.

Her bor både børnefamilier, studerende og ældre op og ned ad hinanden i det store nye boligområde. Det er derfor håbet, at Melværk kan blive et samlingssted, hvor man enten kan komme og spise i restauranten eller hente sin mad.

Vi kunne se det for os med det samme, da vi kom ned til lokalerne. Det var hyggeligt og meget lokalt.

Nadia Marjan

Fokus er lagt på den gode pizza, som bliver bagt i en hel speciel stenovn, der kan det samme som en brændefyrsovn, men er langt mere energibesparende og kan komme op på 500 grader.

Melværk

Nadia og Sharif Marjan har flere års erfaring fra restaurationsbranchen. Hun har blandt andet været ansat på restaurant Thors Mølle og er uddannet serviceøkonom inden for restaurant- og hotelbranchen og PBA i innovation og Entreprørskab. Hun har desuden arbejdet som værtinde hos Brøchner Hotels i København.

  • Sharif har haft sin egen cafe i Viby og været ansat på flere pizzariaer.
  • Parret lærte hinanden at kende for 14 år siden i Aarhus og har i de seneste 12 år haft en drøm om at åbne deres egen restaurant.
  • De har kigget på lokaler i de seneste tre år.
  • Parret bor selv i Risskov Brynet med deres dreng.
  • Melværk kommer til have italienske specialiteter, pizzaer og desserter.
  • Du kan læse mere om restauranten på deres instagram-profil.

- Vi kalder vores pizzaer, Pizza á la Nepoletana. Det er ikke pizza, som du kan få alle andre steder. Vores pizzaer består af 65 procent vand og derfor bliver de meget saftige og luftige. Du bliver ikke tung i maven, som man nogle gange kan blive. Du bliver bare mæt og glad, fortæller Sharif.

Annonce

Bronzemærke i økologi

Parret betegner sig selv som meget madglade, nærmest nørder, som gerne rejser ud for at hente inspiration til nye retter. Af samme grund er udbuddet af pizzaer på menukortet i Melværk heller ikke helt som andre steder.

Den specialimporterede italienske pizzaovn er kommet på plads i køkkenet. Foto: Kasper Kudsk Baymler

Det er pizza med Melværkets stempel. Et stempel, som ikke bare betyder god kvalitet, men også økologi og bæredygtighed. Restauranten arbejder på at få bronzemærket i økologi, hvilket betyder, at mellem 30 og 60 procent af ens råvarer er økologiske.

- Vi vil gerne lave rigtig god mad uden tilsætningsstoffer og pesticider. Vi kan ikke gå 100 procent økologisk. Det ville simpelthen blive for dyrt for vores gæster, men vi vil gerne kunne vise overfor vores kunder og gæster, hvad det er vi bruger i vores produkter, og derfor er det vigtigt for os, at vi i første omgang tilegner os bronzemærket, lyder det fra parret.

De sidste punktummer er ved at blive sat i menuen, ligesom personalet endelig er kommet på plads for ægteparret, som kommer til at have sin daglige gang i restauranten sammen med de syv ansatte, som i første omgang er tilknyttet Melværk-familien.

Restauranten forventer endelig at åbne dørene indenfor de kommende 14 dage og glæder sig til endelig at kunne nikke ja, når interesserede stikker hovedet inden for og spørger om de har åbnet.

Melværk er italienske inspireret, men ideerne til pizzaerne er parrets helt egne. Foto: Kasper Kudsk Baymler

Melværk har åbnet i hverdagene tirsdag til fredag fra 16 til 22, mens der lørdag allerede vil være åbnet fra klokken 11 og klokken 13 om søndagen.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce