Annonce
Horsens

112 står på venteliste: 60 nye boliger tager form i Lund

Torben Larsen, medlem af organisationsbestyrelsen og byggeudvalget i Midtjysk Boligselskab, bød velkommen, da der torsdag eftermiddag var rejsegilde på Havemarken. Foto: Morten Pape
Torsdag var der rejsegilde på Havemarken i Lund, hvor Midtjysk Boligselskab er ved at opføre 60 etplanshuse.

Horsens: Om et års tid får Lunds i forvejen stigende indbyggertal et ekstra boost. Her bliver der nemlig overdraget nøgler til ejerne af 60 nye boliger på Havemarken.

Torsdag tog håndværkerne en pause fra byggeriet for at markere, at spærrene er blevet rejst, og projektet dermed er halvvejs.

- Det bliver til 60 attraktive og moderne boliger, som ligger tæt på motorvej, gode indkøbsmuligheder og det åbne landskab, lød det i en tale fra Torben Larsen, da han bød rejsegildets gæster velkommen.

Torben Larsen er medlem af organisationsbestyrelsen og byggeudvalget i Midtjysk Boligselskab, der er bygherre på projektet.

- Det er et spændende projekt, der både egner sig til unge og modne mennesker. Og husene er i et plan og dermed velegnet til ældre og handicappede, sagde han.

60 nye boliger på Havemarken

Midtjysk Boligselskab står bag opførelsen af 60 boliger i Lund.

De opføres som 30 dobbelthuse og varierer i størrelse fra 95 til 111 kvadratmeter.

Det bliver tre- og fireværelsesboliger i et plan med køkken, spise- og opholdsstue og badeværelse.

Alle boliger får to terrasser, som enten er syd- eller vestvendt.

Foruden de 60 boliger bliver der bygget et fælleshus.

Projektet ventes færdigt til maj 2020.

Pænt opbud

De 60 boliger kommer til at bestå af 30 dobbelthuse og variere mellem tre- og fireværelsesboliger på henholdsvis 95 og 111 kvadratmeter.

De får alle tilknyttet to terrasser, der enten er syd- eller vestvendte, og huslejen kommer til at ligge mellem 7607 kroner og 8869 kroner om måneden.

Foruden de 60 boliger bliver der bygget et fælleshus.

Ved torsdagens rejsegilde var der et pænt opbud af nysgerrige sjæle, der gik en tur i et af de ufærdige huse.

Blandt dem var Inge Henriksen og Villy K. Jensen.

- Vi har skrevet os op til en bolig, for vi bor i dag i Torsted, men vi vil gerne til Lund, hvor vores datter og svigersøn bor. Det, vi bor i nu, er ved at være for stort, og vi kan godt lide beliggenheden, samt at det er dobbelthuse i et plan, sagde de.

Kørt fra Thyholm

Mens mange af rejsegildets gæster i forvejen bor i nærområdet, havde Margit Nielsen og Knud Aage Jensen været ude på en lidt længere køretur for at nå frem.

- Vi bor i Thyholm, men påtænker at flytter herned. Jeg er oprindelig fra Juelsminde, og nu vil vi gerne tilbage til området, sagde Margit Nielsen.

Og destinationen kan meget vel blive Lund.

- Det her er en oplagt mulighed, for det er tæt på købmand og skov. Det har en oplagt størrelse til os, og det er et plus, at der er have til husene, sagde hun.

Det er KG Hansen & Sønner, der er entreprenør på projektet. Ginnerup Arkitekter har tegnet husene, og Rambøll er rådgivende ingeniør.

De 60 boliger varierer i størrelse. Nogle bliver 95 kvadratmeter, mens andre bliver 111 kvadratmeter. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byplan brutalisme - vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt i Horsens

Læserbrev: Det omfattende byggeri i den centrale del af Horsens kan ikke undgå at påvirke byens visuelle identitet. Men det bliver desværre ikke til det bedre. Specielt hovedfærdselsåren fra Sønderbrogade via Kvicklygrunden og Niels Gyldings Gade til Stark på Strandpromenaden vil ændre karakter. Det bliver brutalt. Men det er positivt, at byen vokser. Det er også positivt, at både interne og eksterne investorer har kastet deres kærlige blik på Horsens. Det er heller ikke nødvendigvis de enkelte bygninger, der er noget galt med. Men det er helheden: Det bliver for højt, for tæt, for mørkt og for ensformigt. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvis også Godsbane-arealerne bebygges på samme måde og med samme altovervejende fokus på at vride maksimale bebyggelsesprocenter ud af de enkelte jordlodder. Det lokalplanforslag og kommuneplantillæg, som p.t. er i høring vedrørende Torvekarreen (Torvet, Borgergade, Kattesund, Havnealle), tegner i hvert fald ikke godt for den fremtidige byudvikling. Bebyggelsesprocenten foreslås hævet til 300. Det vil betyde en så ekstrem og massiv bebyggelse, at det vil medføre manglende bokvaliteter i forhold til dagslys, udearealer og indbliksgener. En forslumning af området er næsten uundgåelig. Til sammenligning har Nordhavn og Ørestad i København bebyggelsesprocenter mellem 100 og 180. Vi skal modtage både interne og eksterne investorer og projektudviklere med åbne arme. Selvfølgelig skal vi det. Men vi skal også som kommune stille krav om variation i arkitektur, hensyn til det historiske bymiljø, skala, grønne rum, sollys og friarealer. Konsekvenserne af en manglende stadsarkitekt, i en for Horsens meget følsom vækstperiode, må vi desværre leve med i rigtig mange år fremover. Men det betyder jo ikke, at vi bare skal fortsætte ud af samme triste spor. Vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt, der med stærk faglighed kan navigere byens udvikling uden om særinteresser og suboptimeringer.

Annonce