Annonce
Odder

11-årige Frej elsker Pokemon og politik

Freddie Mercury var virkelig god til at stå på en scene. Det er blot en af grundene til, at 11-årige Frej er helt vild med Queen. Foto: Søren E. Alwan
En nørd, er det ikke sådan en, der sidder alene på sit værelse og roder med en computer? Ikke nødvendigvis, for godt nok har 11-årige Frej altid haft evnen til at lege alene, men han har altså masser af venner.

Odder: Kender du sådan et barn, der siden han var helt lille, har haft en næsten uvirkelig evne til at lege med sig selv og fordybe sig i legen? Sådan et barn er Frej Marius Gregersen.

Han var fire år, da han fandt sine første Pokemon-kort på et loppemarked i Sverige. Syv år ældre og flere tusinde kort rigere kan han stadig bruge timer på at kigge kortene igennem, og en overgang gik han endda til Pokemon i en klub i Aarhus.

- Jeg forstod ikke helt, hvordan man kunne spille med kortene, men så lærte jeg det og fik lært mine kammerater i skolen det også, fortæller Frej, der ofte er den, der har introduceret klassekammeraterne på Odder Lille Friskole for nye ting.

Annonce
Jeg ville dødkede mig, hvis jeg gik i sådan en klasse med masser af fodbolddrenge.

Frej Marius Gregersen, 11-årig nørd

Far og Queen

Det første, der møder ens øjne, når man træder ind i det ellers typiske drengeværelse, hvor en seng og et skrivebord med en tændt computer dominerer, er to gamle plakater med Freddie Mercury fra Queen.

Hans far har altid haft mange cd'er i bilen, som Frej og hans storebror har hørt med lidt eller endnu mindre interesse.

- Men så hørte vi Queen, og jeg syntes, det var ret fedt, fortæller den 11-årige dreng.

Hans mor tog ham med i biografen og så "Boehmian Rhapsody" om bandets historie.

- Jeg vidste med det samme, at jeg havde skabt et monster, da jeg så lyset i hans øjne, efter filmen var slut, fortæller Frejs mor Ditte Marie Thejsen.

Hun er byrådsmedlem for Enhedslisten og uden tvivl ophavskvinde til en anden af Frejs store interesser - dansk politik.

Pokemonkort for politikere

Allerede da hans mor stillede op til kommunalvalget i 2013 kom interessen, og han har flere gange siden talt om, at det kunne være fedt med politikerkort på samme måde som der findes Pokemonkort.

Under det nyligt overståede folketingsvalg så han alle partilederrunderne.

- Og det var bestemt ikke mig, der pressede på, understreger den 11-årige drengs mor.

- Det er især lovene, jeg læser. Jeg kan godt lide, når der er dilemmaer, hvor jeg heller ikke selv er helt sikker på, hvad jeg mener. For eksempel spørgsmålet om aktiv dødshjælp, hvor jeg selv har svært ved at finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert.

Frej Marius Gregersen er, så vidt han ved, også den eneste fra hans 6. klasse, der har en plakat med det nye folketing hængende på sin væg. Og han er helt sikkert den eneste, der i første klasse ville fortælle resten af klassen, hvad afstemningen om Patentdomstolen gik ud på.

Der er næppe mange af Frejs klassekammerater på Odder Lille Friskole, der har en plakat med Folketinget hængende på sit værelse. Foto: Søren E. Alwan

Stolt af at være nørd

- Frej har haft interesser på den måde, siden han var helt lille. Han vælger en ting ud, og så fordyber han sig helt vildt i det. Det var også sådan, han til min store overraskelse lærte sig selv at læse, allerede inden han begyndte i skole, siger Ditte Marie Thejsen.

- Mine venner er også lidt nørdede, siger han med stolthed i stemmen og fortsætter opremsningen af sine interesser:

- Jeg kan godt lide at lave mine egne brætspil, jeg elsker Anders And-blade - ikke jumbobøger, og så er jeg vild med at gå til spejder. Til gengæld interesserer jeg mig overhovedet ikke for sport, indrømmer Frej Marius Gregersen.

Fremtiden har han også styr på. Han vil gerne udvikle computerspil, og han øver sig allerede med god hjælp fra Youtube.

- Jeg finder alt på youtube, siger han og griner.

Siden Frej Marius Gregersen var fire år og fik sine første Pokemonkort, har han været nærmest besat af Pokemon og kan bruge timer på at kigge på kortene. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce