Annonce
Danmark

104-årige Grethe tog på familiebesøg i helikopter: - Det faldt mig bare ind

Grethe Hansen er en smidig 104-årig, og det var der brug for, da hun skulle have benene med ind i den lille helikopter. Foto: Helle Nordström
Grethe Hansen ville besøge sin søn og sit barnebarn i Støvring, og når der er for langt at køre i bil, måtte hun finde på noget andet.

Rynkeby: - Jeg kan slet ikke huske, hvor længe det er siden, jeg sidst har besøgt min søn og barnebarn i Støvring. Nu ville jeg derop, men det er for langt at køre i bil, forklarer 104-årige Grethe Hansen om baggrunden for, at der tirsdag formiddag landede en lille helikopter på en mark nær Dalsbo Plejecenter i Rynkeby.

Den lille helikopter skulle nemlig bringe Grethe Hansen op til sin familie og hjem igen om aftenen. Og det var Grethe Hansens egen ide at benytte det utraditionelle transportmiddel.

- Min søn Jens har købt et nyt hus, og mit barnebarn har bygget sit om, og det vil jeg så gerne se, forklarer hun.


Da jeg ikke har kræfter til at sidde i bil så lang tid, fik jeg den ide, at det må kunne gøres i helikopter

Grethe Hansen


- Og da jeg ikke har kræfter til at sidde i bil så lang tid, fik jeg den ide, at det må kunne gøres i helikopter. Det faldt mig bare ind. Jeg tænkte, at det nok var den eneste måde at komme hurtigt afsted.

- Godt at prøve lidt af hvert

Grethe Hansen har aldrig før siddet i sådan en, og flyveturene i hendes liv begrænser sig til et par ture til USA. Men hun er ikke spor bange for at begive sig ud på nye eventyr:

- Jeg tager det, som det kommer. Det er godt at prøve lidt af hvert. Nu glæder jeg mig bare til at se, hvordan de har indrettet sig, smiler hun.

Grethe Hansen er et livskraftigt bevis på, at det aldrig er for sent at kaste sig ud i nye eventyr. Foto: Helle Nordström

Hendes tre børn tog også ideen pænt, og de hjalp med at få turen arrangeret.

- Jens spurgte godt nok, hvordan jeg kunne finde på det, men han spurgte også, hvad jeg vil have at spise, når jeg kommer derop, beretter hun.

Med sig på flyveturen, der tog en times tid, har hun en sosu-hjælper og barnebarnet Troels. Han bar elegant sin farmor fra sin bil over i helikopteren.

- Du er da den mest smidige 104-årige ,jeg kan komme i tanker om, udbrød han imponeret, da han skulle have sin bedstemors ben proppet rigtigt ind i helikopteren.

Alt det personale, der kunne undværes på plejehjemmet et øjeblik, samt et par af dem, der egentlig havde fri, var mødt op for at vinke til Grethe Hansen, da hun begav sig afsted i helikopteren. Foto: Helle Nordström

Han og sosu-hjælperen tog bagsæderne, medens Grethe Hansen selv sad foran ved siden af piloten - som et livskraftigt bevis på, at man aldrig bliver for gammel til nye eventyr.

Der var en del ståhej på Dalsbo Plejecenter denne tirsdag. Det er trods alt ikke hver dag, en 104-årig beboer skal ud og flyve i helikopter. Foto: Helle Nordström
Barnebarnet Troels bar elegant sin farmor, Grethe Hansen, fra bilen over i helikopteren. Foto: Helle Nordström
Forsiden netop nu
Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Hedensted

Tilbage på podiet: Hedensted er landets tredjebedste erhvervskommune