Annonce
Brædstrup

100 til byværksted i Brædstrup: Borgere tegnede byens fremtid

Den ledige grund ved siden af butikken Fru Skov i Bredgade har længe trængt til en kærlig hånd. Lørdag gik en gruppe fra byværkstedet i gang med at forskønne stedet, som nu bliver til et uderum med borde og bænke. Foto: Mette Mørk

Små 100 borgere var med til at tegne fremtidens Brædstrup, da der lørdag eftermiddag blev holdt byværksted i Brædstrup Hallen.

Brædstrup: Brædstrup blev kigget igennem i alle kroge og afkroge, da der lørdag eftermiddag var kaldt til byværksted i Brædstrup Hallen. Små 100 af byens borgere deltog for at være med til at tegne fremtidens Brædstrup, som inden for de næste fem år vil ændre udseende, når de 18 millioner kroner fra områdemidlerne er kommet i spil.

Lørdag var der dog først tid til at komme med idéer og visioner om fremtidens Brædstrup, og det blev til en travl eftermiddag, hvor deltagerne i grupper fordybede sig i temaerne: byrum, byliv, børneliv og byg et bybed. For flere af grupperne betød det, at man skulle bevæge sig ud i byen og se på den med kritiske briller. Her skulle grupper se på herligheden, anvendeligheden og oplevelsen på Søndergade, Bredgade, Folkeparken og i området omkring den gamle stationsbygning og posthuset.

Jeg synes, det er tiltrængt, at der gøres noget i byen. Det gør forhåbentligt, at folk bliver gladere for at være i midtbyen, og de vil bruge den noget mere.

Lene Kjær, Brædstrup.

Områdefornyelse

Brædstrup har fået tildelt 18 millioner kroner til områdefornyelse i 2018-2022. Pengene kan bruges til at opgradere og forskønne byrum og byliv blandt andet ved at forbedre og renovere torve, pladser, gadeforløb og parker eller til at igangsætte sociale eller kulturelle aktiviteter.Første skridt i områdefornyelsen er at udvikle et byfornyelsesprogram, som fastlægger, hvordan områdemidlerne skal anvendes. Det inkluderer blandt andet borgerindragelse, hvilket byværkstedet er en del af.

Byfornyelsesprogrammet med konkrete projekter, som skal igangsættes, skal være færdigt inden årsskiftet. Selve programmet ventes vedtaget af byrådet inden maj 2018, hvorefter projekterne kan realiseres.

Birthe Petersen var med til at gøre Brædstrup skønnere, da hun deltog i workshoppen byg et bybed. Foto: Mette Mørk

Bedre sammenhæng i midtbyen

Erling Lund, Else Sørensen og Anna-Lise Rotbøl var taget med på workshop, fordi de gerne ville være med til at forbedre deres by. De skulle kigge nærmere på Søndergade, og her er der behov for at gøre noget, synes de.

- Da vi fik Søndergade, tænkte jeg først: Av, den har jeg ikke rigtig noget forhold til. Men jeg synes, Søndergade har et problem i, at den ikke rigtig hænger sammen med bymidten, selvom jeg altid har ønsket, at den gjorde det. Det kunne være fint, hvis man kunne lave noget, så det hele hang bedre sammen, sagde Anna-Lise Rotbøl.

Erling Lund mente, at der kunne gøres meget i Søndergade, som vil gøre gaden til et hyggeligere sted.

- Der er meget trafik, men hvis man fik lavet et torv fra Søndergården til brugsen, så kunne de ældre, der skal i aktivitetscentret i Søndergården, gå mere uforstyrret over gaden. Vi kunne også godt bruge en cykelsti fra Pejsegården og helt ind til rundkørslen før Bredgade, sagde Erling Lund.

Flere grupper gik lørdag rundt og så på Brædstrup med nye øjne. Her er det gruppen, som skulle komme med forslag til forbedringer af Bredgade. Foto: Mette Mørk
Annonce

Flere væresteder

I Brædstrup Hallens kantine var omkring 20 personer ved at se på de tilbud, Brædstrup har at byde på inden for natur, hygge, bevægelse og kunst/kultur. I en gruppe sad Jonna Due Andersen, Lene Nielsen, Rikke Frederiksen og Peter Deichmann. Selv om flere af dem er involveret i de lokale foreninger, så kunne de godt ønske sig flere aktiviteter i Brædstrup for folk, som ikke er med i en forening.

- Det kunne være fint, hvis det ikke kun var foreningerne, som har aktiviteterne, men man kan komme til aktiviteter i bylivet uden at skulle gå til spejder eller håndbold. Det vil styrke sammenholdet, hvis man har et fælles sted at være. Aktivitetsparken er selvfølgelig i gang, men det ændre ikke på, at vi mangler det nu. Det kunne også være en legeplads eller en cykelsti til skolen, så vi får en mere tiltalende by både visuelt men også at være i, sagde Lene Nielsen.

De mange idéer fra byværkstedet til et bedre Brædstrup skal tre arbejdsgrupper i de kommende uger arbejde videre med. De idéer, som skal med i det kommende byudviklingsprogram, vil blive præsenteret på et borgermøde onsdag 22. november.

Rikke Frederiksen fra BIK, Peter Deichmann, Jonna Due Andersen fra Brædstrup HK og Lene Nielsen fik sat ord på de tilbud, Brædstrup har at tilbyde kommende tilflyttere. Foto: Mette Mørk
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce