Annonce
Horsens

100 procent Horsens: Dyrskuepladsen skal huse ny musikfestival

Ronnie Holmer Jensen har før arrangeret koncerter i Horsens-området, og som eventmager kender han mange af de bands, der til foråret skal optræde på første udgave af Rock Festival Horsens. Alle er med på ideen, der også skal være med til at sparke gang i byens udendørs koncertliv igen, forklarer han. Foto: Morten Pape
Ronnie Holmer Jensen mener at have fundet en tør plet i byens musikudbud. Til foråret genopliver han Dyrskuepladsen som koncertsted.
Annonce

Horsens: Indtil for knap 10 år siden lagde Dyrskuepladsen i Horsens jævnligt jord til koncerter og festivaler. Siden har der været stille på musikfronten, men nu genopstår den store, grønne plads på Hattingvej som koncertsted.

Til foråret – nærmere bestemt 8. maj - er der premiere på en ny endags-begivenhed kaldet Rock Festival Horsens.


Det er noget, jeg selv husker fra min ungdom som noget rigtig fedt, og det vil jeg gerne vække til live igen.

Ronnie Holmer Jensen


Festivalen præsenterer 10 navne fra Horsens-området, der skal optræde under overskriften ”fra de lokale til de lokale”, fortæller Ronnie Holmer Jensen, der i regi af sit firma Eventbyro har taget initiativet.

Han mener, at Rock Festival Horsens kan ramme en tør plet i det lokale musikudbud.

Annonce

Genopliver fed oplevelse

- Vi har Rock i Lunden, som er et aften-arrangement, og Wall of Sound på Fængslet, som finder sted over flere dage. Men mange, som jeg har talt med, efterlyser den her oplevelse, man kunne få i gamle dage med et endagsarrangement på Dyrskuepladsen, hvor man tager af sted om formiddagen med venner og familie og bruger hele dagen sammen på pladsen. Det er noget, jeg selv husker fra min ungdom som noget rigtig fedt, og det vil jeg gerne vække til live igen, forklarer han.

Rock Festival Horsens

Endagsfestivalen Rock Festival Horsens afvikles 8. maj kl. 13-23 på Dyrskuepladsen på Hattingvej.

Der er 10 navne på programmet - alle med tilknytning til Horsens.

Hvert band spiller 50 minutter på en af de to scener. Dermed vil der kun være korte pauser mellem koncerterne.

Her er programmet:

Open Air Scene

Kl. 13.00: A Little Dizzy

Kl. 15.00: Bomles Venner

Kl. 17.00: KraghBand de Gnags

Kl. 19.00: Zoo-2

Kl. 21.00: Gasoglim

Telt scene

Kl. 14.00: Surprise!

Kl. 16.00: Budda Band

Kl. 18.00: Been Busy

Kl. 20.00: Nice Try

Kl. 22.00: Back to Black

Ronnie Holmer Jensen har netop fået Horsens Kommune med som en af sine støtter bag begivenheden. Kommunen finansierer en del af udgifterne, og derudover satser han på støtte fra sponsorer, og at lokale foreninger og klubber - mod betaling til klubkasserne - vil hjælpe med den praktiske afvikling.

Annonce

100 procent Horsens

- 100 procent Horsens, kalder han endagsfestivalen.

- Det skal være en dag fra de lokale til de lokale forstået på den måde, at de lokale bands kommer ud at spille igen efter corona, og lokale foreninger kan tjene nogle penge. Det er ikke noget, jeg skal score kassen på - jeg vil gerne have det til at løbe rundt, men først og fremmest skal det være en sjov dag for alle, siger Ronnie Holmer Jensen, der vil indrette en indhegnet del af Dyrskuepladsen med to scener.

En koncertplads på Dyrskuepladsen kan jo nærmest blive uendeligt stor, bemærker Ronnie Holmer Jensen om mulighederne for, at hans ny festival kan vokse over tid. I første omgang satser han på at hegne en del af pladsen ind med plads til to scener; en i telt og en i det fri. Der bliver  også plads til mange borde og bænke, vip-område og telte, som firmaer kan købe sig ind i og bruge til at afvikle for eksempel firmafester i private rammer, fortæller koncert-mageren. Foto: Morten Pape

Her skal de 10 optrædende, der blandt andet tæller navne som Gasoglim, Back To Black og Bomles Venner, spille fra kl. 13 til kl. 23.

Annonce

Satser på 1000 gæster første gang

Ronnie Holmer Jensen håber, at Rock Festival Horsens kan vokse og med tiden blive en tradition.

- Vi satser på 1000 publikummer til den første festival, og det skulle vi gerne kunne nå op på med det her setup. Jeg håber, at det kan blive større hen ad vejen, men jeg vil ikke skrue forventningerne for højt op her i det første år, siger han.

I gamle dage - i dette perspektiv for 10-15 år siden - var Ronnie Holmer Jensen begejstret deltager i de årlige open air-koncerter på Dyrskuepladsen. Sidste udgave af Vi Rocker Horsens, som koncerterne blev kaldt til sidst, fandt sted i 2009. Nu forsøger han at genoplive Dyrskuepladsen som koncertsted. Foto: Morten Pape

Billetprisen til Rock Festival Horsens bliver 195 kroner, og salget begynder 17. september via festivalens hjemmeside, www.rockfestival.site, og muligvis i specialbutikker i Horsens-området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce