Annonce
Horsens

100 meter i hjemmelavede både: Elever er klar til traditionsrig kapsejlads

HTX-eleverne har selv beregnet, konstrueret og bygget de både, som de skal sætte i vandet på fredag. Arkivfoto: Lars Juul
På fredag lægger Langelinie fjord til det traditionsrige kapsejlads Single Sheet Skiff Challenge.

Horsens: Flere ugers forberedelse med nøje beregninger, kreativt håndværk og håbefulde test kulminerer fredag eftermiddag ved Langelinie i Horsens.

Her begiver en konkurrerende gruppe 2.g-elever på Learnmark Gymnasium HTX sig ud på en 100 meter bane i hjemmelavede både i den traditionsrige kapsejlads Single Sheet Skiff Challenge.

Kapsejladsen, der afslutter skoleårets første projekt i fagene teknologi og fysik, er rig på samarbejde og konkurrenceelement, og det er en motivationsfaktor.

Det forklarer Clara Stokholm Petersen, der er en del af en firemandsgruppe, der har bygget båden Pink Lady.

- Jeg kan godt lide, at vi i dette projekt skal løse en helt konkret opgave, hvor vi skal konstruere båden, så den kan holde til én person, komme hurtigt fremad, og at den ikke kæntrer, siger Clara Stokholm Petersen i en pressemeddelelse.

- Vi har hentet inspiration i tidligere års både og testet prototyper i et vandbassin. Vi er alle blevet bidt af det, og vi går helt klart efter at vinde - vi vil i hvert fald gerne have bygget en båd, der ikke synker, siger hun.

For at udfordre kreativiteten har eleverne haft begrænsede materialer til rådighed: En krydsfinérplade, 60 strips, to tuber fugemasse og et bræt til udformning af pagaj.

Første heat går i gang klokken 12.40, mens finaleheatet forventes at gå i gang klokken 13.20.

Clara Stokholm Petersen og hendes firemandsgruppe stiller op med båden Pink Lady. Foto: Learnmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce