Annonce
Odder

10 meter høj og 100 meter lang bro til ny bydel

Den nye bro ved Stampmølle Bæk bliver 90-100 meter lang og ca. 10 meter høj. Illustration: Odder Kommune

Skal forbinde vestbyen med helt nyt kvarter, som får plads til flere end 3000 indbygere. Byggeriet kan gå i gang i begyndelsen af næste år.

Annonce

Odder: Der er rift om byggegrundene i Odder Vestby, og derfor sætter Odder Kommune nu så småt gang i planlægningen en hel ny bydel, hvor der med tiden skal bo 3300-3500 mennesker. Den kommer til at ligge nord for Stampmølle Bæk nærmere betegnet på de jorder, som engang hørte til gården Bendixminde.

I den forbindelse er der også planer om at etablere en cykel- og gangbro hen over Stammølle Bæk. Den skal forbinde den nye bydel med det eksisterende stisystem i Vestbyen. Endvidere vil den give de nuværende beboere i Vestbyen mulighed for at komme nemmere til de rekreative områder nord for bækken - uden at de først skal ned og siden op ad de temmelig stejle skrænter ved bækken.

- Jeg håber virkelig, at projektet bliver til noget. For jeg tror, at broen vil blive brugt rigtig meget, når den nye bydel nord for bækken engang bliver til noget. Tænk blot på skolebørnene, der skal til Vestermarkskolen. Og så er broens udformning faktisk temmelig flot bl.a. på grund af sin højde, siger formanden for udvalget for miljø og teknik Elvin Hansen (S).

Selve broen vil ifølge planerne blive hele 90-100 meter lang og ca. 10 meter høj.

I første omgang har udvalget for miljø og teknik bedt økonomiudvalget om 510.000 kr. til projektering af broen samt om 660.000 kr. til forprojektering af byggemodningen.

Elvin Hansen regner med, at selve byggeriet af broen kan gå i gang i starten af 2018. Prisen er 3,2 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce