Annonce
HIC

10 gode minutter var ikke nok for HIC: Tabte til Næstved

Brandon Gilbeck ærgrer sig tæt på afslutningen af kampen mellem HIC og Næstved. Hjemmeholdet spillede 10 gode minutter - det var ikke nok. Foto: Morten Pape
Horsens IC spillede kun ét godt quarter, da klubben søndag på hjemmebane tabte med 103-94 til Arnel Dedic og Team FOG Næstved. Især forsvaret sejlede i en skuffende kamp.

Horsens: Der var åbent hus i forsvaret, da Horsens IC søndag tabte med 103-94 til Team FOG Næstved. Det var HIC's tredje nederlag på stribe, efter at pokalfinalen mod Bakken og ligakampen mod Randers også endte i nederlag.

Næstved er en del af de fem hold, der hører til i den bedre halvdel af basketligaen. Til gengæld er klubben så et af de svageste i den gruppe - sammen med Svendborg Rabbits. HIC, Bakken Bears og Randers Cimbria er en spids foran alle de andre, så HIC var forhåndsfavorit.

HIC havde inviteret til børnedag, og det betød at manden der kom ind med bolden før kampen var utraditionel. Han var iklædt et Darth Vader-kostume og flankeret af et par stormtroopers fra Star Wars-universet samtidig med, at John Williams' udødelige "imperial March" gjaldede ud over Forum Horsens.

Selve handlingen i Star Wars drejer sig om en konflikt mellem det mægtige imperium og de trængte rebeller. Selvfølgelig vinder rebellerne til sidst.

Skal man overføre billedet til HIC og Næstved, er det kun korrekt at lade HIC indtage rollen som imperiet. HIC skal være større og stærkere end Næstved - særligt på hjemmebane, men ganske som i Star Wars-universet er der altid en mulighed for, at underhunden vinder. Og det skete denne søndag i februar.

Annonce

Horsens IC-Team FOG Næstved 94-103 (55-40)

Basketligaen

For HIC scorede: Otis Livingston II 17, Vedran Borovcanin 16, Brandon Gilbeck 12, Roberto Gallinat 11, Soufi Diakite 11, Lasse Elbæk 9, Bakir Serdarevic 6, Stefan Savic 6, Frederik Rungby 6.

For Næstved scorede: Jahmal Jones 30, Zarko Jukic 22, Carlos Mateo 17, Rob Marberry 16, Esben Reinholt 12, Evan Fitzner 5, Miki Novovic 1.

Tilskuere: 1148 i Forum Horsens.

Et par lækkerier

Første quarter skulle blive et signal om tingenes komme for HIC. På grund af alibi-agtigt forsvarsspil, måtte favoritterne finde sig i at være bagud 26-22 efter de første 10 minutter.

Bedre blev det i andet quarter. Den tidligere så succesfulde HIC-træner Arnel Dedic anfører i dag Næstved, og hans ansigtstræk blev mere og mere stive som minutterne skred frem. HIC kom ud med kanonerne ladt, og efter to minutter var hjemmeholdet foran med 27-26. Derfra blev det 30-26, 35-27 og til sidst 55-40 i pausen.

Vedran Borovcanin spillede ganske enkelt fremragende og stjal bolden flere gange defensivt med oplæg og mål til følge. Og Forum Horsens blev også præsenteret for et par lækkerier, hvor Otis Livingston II lagde bolden op i atmosfæren til store Brandon Gilbeck, der svævende greb den i luften og dunkede den så hårdt i kurven, så man frygtede for plexi-glassets sikkerhed.

HIC var i fuld kontrol - men det var kun i de 10 minutter.

Ramte ikke kurven

Man sad med fornemmelsen af, at Næstved ville blive trådt under fode, men gæsterne havde en stjernespiller, som HIC slet ikke kunne kontrollere: Jahmal Jones.

Tredje quarter blev en tro kopi af første, og det var dårligt nyt for HIC, som slet ikke kunne holde tæt i egen zone. De mange træffere fra gæsterne tvangt HIC til selv at score mange point, men hjemmeholdet kom aldrig op og ramte gæsternes præcision.

Jahmal Jones gjorde hvad han ønskede, og da hans holdkammerat Carlos Mateo også stemplede ind i kampen, begyndte den ellers så komfortable pauseføring til hjemmeholdet at fordufte. Til gengæld blev et nyt håb tændt i Næstved, som plantede frøet til en sejr i denne periode af kampen.

HIC havde besvær med at sætte point, og selv når bolden var helt nede i kurven, syntes den at kæmpe sig op igen stik imod fysikkens love.

Alt var lige før tredje quarter: 75-75.

HIC fik den værst tænkelige begyndelse på kampens sidste 10 minutter. Næstved satte tre point og kort efter to, og så var gæsterne foran med fem. Og sådan gik sidste quarter: Med lette point til gæsterne og svære point til HIC. På den måde vinder man ingen basketball-kampe.

Team FOG Næstved sejrede 103-94, og de alvorlige folder i Arnel Dedic' ansigt var forvandlet til smil.

HIC spiller igen den 26. februar, hvor turen går til EBAA.

Arnel Dedic hentede en sejr på sin tidligere hjemmebane, da Næstved vandt sikkert over HIC. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce