Annonce
Horsens

10 dage uden tog i Horsens: Banedanmark laver stort sporarbejde hen over sommeren

Det her syn kommer man ikke til at se i Horsens mellem 17. og 27. juli. Sporarbejde betyder, at tog er erstattet af togbusser. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I 10 dage midt i juli skal togrejsende horsensianere starte turen i bus - både hvis de skal nord- og sydpå. Banedanmark skal gøre sporene klar til eltog.
Annonce

Horsens: Sommeren er lig med færre pendlere i DSB's tog, og den periode udnytter Banedanmark derfor til at lave en masse planlagt sporarbejde.

Denne sommer gælder det blandt andet strækningen mellem Fredericia og Aarhus, og derfor skal horsensianske togrejsende forberede sig på at starte turen i togbus - ligegyldigt hvilken retning de vil rejse i.

Banedanmark oplyser, at der om aftenen fredag 17. juli lukkes ned for togdriften, og der indsættes i stedet togbusser på strækningen i en periode frem til og med mandag 27. juli. Togbusserne afgår fra rutebilstationen ved Horsens Trafikterminal.


Der sker rigtigt meget på banen i disse år, og det er et stort puslespil at få alle brikkerne til at passe sammen, så vi kan udnytte den tid, vi er nødt til at spærre sporet, bedst muligt.

Lars Blædel Riemann, områdechef i Banedanmark


Skal man mod nord, standser togbussen på Skanderborg Station og Aarhus Hovedbanegård, hvor man så kan fortsætte rejsen i tog.

Skal man mod syd, stopper togbussen i Hedensted, Vejle og Fredericia. I Vejle kan man hoppe på regionaltog og intercity-lyntogene, der kører i begge retninger mellem Fredericia og Struer - og som alle standser i Børkop og Brejning. Fra Fredericia kan man fortsætte sin togrejse som sædvanlig.

Annonce

DSB: Tjek Rejseplanen

Allerede nu er der ændrede togtider på strækningen mellem Aarhus og Fredericia, og der kører for eksempel kun regionaltog i aftentimerne. Fra 15. juli og frem til den store lukning 17. juli vil der også være færre tog, og man skal rejse med togbus til og fra Hedensted.

Når strækningen igen åbnes 27. juli, vil der de efterfølgende tre dage også være færre tog og begrænsninger på, hvor mange af dem der kører mellem Horsens og Aarhus.

DSB anbefaler på sin hjemmeside, at man altid tjekker Rejseplanen inden sin afgang.

Annonce

35 broer skal renoveres

Mens der på den ene side er kommet et hav af billige orange-billetter til salg, og 50.000 rejsepas med fri adgang til offentlig transport er blevet revet væk, skal de rejsende altså forberede sig på en del sporarbejde hen over sommeren. Ikke kun i det sydøstjyske, men også i Nordjylland og på Sjælland vil der være sporarbejde.

- Vi tager et ordentlig hug hen over sommeren, hvor vi både renoverer spor og skinner flere steder, forbereder banen til elektrificeringen og samtidig arbejder videre med anlægget af den nye bane til Aalborg Lufthavn. Alt sammen projekter, der kommer til at give den centrale jyske togstrækning et kæmpe løft, siger Lars Blædel Riemann, områdechef i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Folkebladets tegner Julius har tidligere været efter Banedanmark på grund af forsinkelse med sporarbejde. Forhåbentlig sker det ikke denne gang. Tegning: Julius

Arbejdet med elektrificeringen mellem Fredericia og Aarhus indebærer, at sporet skal sænkes tre steder, og 35 broer skal renoveres, så der bliver plads til master og ledninger til eltogenes kørestrøm. Banedanmark forsøger at klare projekterne på én gang, så togbusserne skal køre så lidt som muligt.

- Der sker rigtigt meget på banen i disse år, og det er et stort puslespil at få alle brikkerne til at passe sammen, så vi kan udnytte den tid, vi er nødt til at spærre sporet bedst muligt, siger Lars Blædel Riemann.

Det hele kan Banedanmark dog ikke nå i juli, så derfor vil der også være totalspærret mellem Horsens og Vejle fra 28. til og med 30. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Video: Det gik bare så stærkt, siger evakueret butikschef

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce