Annonce
Hedensted

10 ansøgere vil læse til automationsteknolog

I sommer blev 14 studerende budt velkommen til den uddannelse som automationsteknolog i Hedensted. Indtil videre har potentielt 10 ansøgere via kvote 2 også meldt sin interesse. Arkivfoto: Morten Pape
Mens de videregående uddannelser på landsplan oplever et marginalt dyk i antallet af kvote 2 ansøgninger, holder både Hedensted og Horsens fuldstændig status quo, fortæller Erhvervsakademiet Dania.
Annonce

Hedensted: Fredag var sidste frist for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2.

Det betyder samtidig, at der i Hedensted kan gøres foreløbig status for interessen i at uddanne sig som automationsteknolog.

Og det ser ganske fornuftigt ud, for i forhold til en national tilbagegang på tre pct. færre ansøgninger, bliver der holdt status quo, lyder det fra Erhvervsakademiet Dania, der tilbyder uddannelsen.

10 har søgt ind, men først til sommer er det muligt at decifrere, om de studerende har søgt ind i Hedensted eller Randers.

- Det bekræfter os i, at de unge mennesker har fået øje på Erhvervskademi Dania, og at de ikke bare har set os, men også at vi har et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv og dermed har større mulighed for at komme i job efter endt uddannelse. Især med automationsteknolog får de studerende job, allerede inden de er færdige med studiet, fordi erhvervslivet i så høj grad efterspørger deres kompetencer, siger rektor Anders Graae Rasmussen i en pressemeddelelse.

På samme måde er der også fuldstændig status quo i interessen for at læse til administrationsøkonom eller handelsøkonom i Horsens på samme niveau som sidste år. Ligeledes uddannelser hos Erhvervsakademiet Dania

- Det er meget vigtigt for vores lokalområder, at de unge vælger at tage en uddannelse lokalt, for forskning viser på, at der hvor man tager sin uddannelse, ja der bliver man boende, siger Anders Graae Rasmussen.

Uddannelsen som automationsteknolog

Uddannelsen som automationsteknolog i Hedensted blev oprettet sidste år, og havde første skoledag 14 studerende.

Det er en to-årig videregående uddannelse svarende til 120 ECTS point.

Uddannelsen er bygget op, så dele foregår i Randers, andre dele digitalt og andre dele i Hedensted. Ca. halvdelen vil foregå som praktik hos lokale virksomheder.

Automationsteknologens primære arbejdsområder er design og implementering af automatiske anlæg.

Gennem uddannelsen lærer de studerende blandt andet at opbygge og styre maskinanlæg, at designe styresystemer til produktionsanlæg samt at programmere og styre robotter, der kan erstatte manuel arbejdskraft.

Uddannelsen lærer også de studerende at varetage ledelsesopgaver.

Efter endt uddannelse kan de studerende blandt andet få arbejde som programmør, projektleder, salgsingeniør eller teknisk rådgiver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce