Annonce
Læserbrev

1,8 mio. kr. til Odder: Brug nu pengene på vores børn

Så er der tilbage at håbe og arbejde for, at vi i Odder næste år til budgetforhandlingerne ikke skal snakke grønthøstermetode og generelle én pct.-besparelser.

Læserbrev: Så kom offentliggørelsen af størrelsen på den første pose penge til bedre normeringer i vuggestuer og børnehaver fra regeringen endelig.

1,8 mio. kr. forslår jo ikke meget i det samlede billede, men det er dog en start, selvom det nok ikke engang bliver til én ekstra ansættelse pr. institution.

Nogle kommuner har allerede forsøgt sig med at være kreative og reducere deres budget til børnene, fordi der nu kommer penge udefra.

Men det er der heldigvis sat en stopper for i uddelingen af pengene.

Odder Kommunes 1,8 mio. kr. skal lægges oveni det beløb, der allerede er afsat til området, og pengene skal bruges på voksentimer til børnene.

Så er der tilbage at håbe og arbejde for, at vi i Odder næste år til budgetforhandlingerne ikke skal snakke grønthøstermetode og generelle én pct.-besparelser.

Vi er hverken en rig eller fattig kommune, så vidt jeg er orienteret. Derfor skal der også være penge til at sikre vores børn en god udvikling.

Alle børn har ret, synges der til Børnenes Grundlovsdag i Vita Park. Så brug nu pengene på, at de får en god dag. Hver dag.

Lena Bryder. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Leder For abonnenter

Leder: Myndighederne tier - men vi skal huske, at det er rigtige, levende mennesker, der dør

Midt i coronakrisen er vi havnet i et kommunikations-paradoks: På den ene side står myndighederne på tæer for at holde danskerne informeret og advaret. Ministre og topembedsmænd holder daglige pressemøder, og Danmarks Radio har - helt rigtigt - påtaget sig hvervet at opdrage danskerne. Formanende meldinger a la dem, vi kender fra lufthavne og banegårde, toner jævnligt frem. "Lad ikke din bagage stå uden opsyn". "Husk at vaske hænder". "Legeaftaler bør ikke vare for længe." På den anden side betyder et (muligvis overdrevet) hensyn til tavshedspligt og GDPR-regler, at kommunikationen nemt bliver til kolde tal og grafer. Et højdepunkt i tavs kommunikation blev nået, da Vejle Kommune i sidste uge bekræftede det første corona-dødsfald i kommunen. Kommunens velfærdsdirektør oplyste, at en ældre borger var død på Kolding Sygehus. Men om afdøde var en kvinde eller en mand, måtte hun ikke fortælle. På samme måde udsender Sydøstjyllands Politi daglige e-mails om "anmeldelser, påbud og sigtelser vedr. Covid-19". Det handler blandt andet om politiets indsats for at opløse forsamlinger over 10 personer. Bulletinerne er som regel ganske intetsigende, da "politiet ikke ønsker at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med," som det hedder. Selvfølgelig skal myndighederne respektere privatlivets fred og ikke udlevere følsomme oplysninger om borgere og virksomheder. Men den strategi kan desværre medføre, at vi glemmer, at der er mennesker bag de mange tal. Hver af de snart 200 danskere, der er døde med eller af Covid-19, var nogens far eller mor, bedstefar eller bedstemor, ægtefælle, bror eller søster, måske barn. Det samme gælder selvsagt de knap 70.000, der søndag var meldt døde på verdensplan. Det bliver vi mindet om, når de syge eller deres pårørende vælger at stå offentligt frem. De fortjener stor respekt og stor tak. For med deres personlige og smertefulde beretninger understreger de, at corona-pandemien ikke bare er store tal. Det er rigtige mennesker af kød og blod, vi værner om, når vi lytter til DR's formaninger. Og retter os efter dem.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce