Annonce
Kultur

Øv igen: Sondrup Marked aflyser

Folkene bag Sondrup Marked har besluttet at aflyse dette års kræmermarked. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Unge frivillige skal ikke agere politibetjente ved kræmmermarked. Det mener arrangørerne, som vil prøve at tjene penge til hallen i Hundslund på andre måder.

Hundslund: Der bliver ikke serveret kolde fadbamser, og der bliver ikke festet i teltet udenfor ved Sondrup Marked. Arrangørerne har valgt at aflyse dette års kræmmermarked, der som altid var planlagt til at foregå i tre dage omkring den første lørdag i juli.

- Vi var så tæt på datoen, at det var nødvendigt at træffe en beslutning. Hvis vi sætter et stort telt op, må der så overhovedet komme folk ind? Skal vi holde en fest, hvor alle skal gå med mundbind, og skal vi være politibetjente ved indgangen, spørger Gitte Bro, der er formand for Støtteforeningen for Hundslund Hallen.


Annonce

Det var nødvendigt at træffe en beslutning.

Gitte Bro, Sondrup Marked


Foreningen har i omkring 30 år stået bag kræmmermarkedet, der foruden et par dage med kræmmere byder på musik og fest i et stort telt. Men der manglede viden om mange retningslinjer.

Nej til ungekontrol

- Vi vil ikke lægge det over på vores frivillige, hvoraf mange er unge, at stå og kontrollere, at folk har coronapas og test. Det er et stort ansvar at lægge over på en ung person, at de skal skal stå og sige "desværre, vi kan ikke lukke dig ind". Det er også mange penge, vi skal bruge på plexiglas, sprit på alle borde og så videre. For vi tror ikke, at vaccinerne er i hus til den tid, så der bliver lukket op for markedet, siger Gitte Bro.

Beslutningen om at aflyse Sondrup Marked blev truffet, før de danske myndigheder besluttede at droppe Astrazenecavaccinen samt lægge en sending af nye vacciner fra Johnson & Johnson på køl, fordi den sættes i forbindelse med sjældne blodpropper.

- Det er med tungt hjerte, vi har valgt at aflyse. Men det er for usikkert, og vi bruger også weekenden op til markedet. Der kan vi ikke bede vores frivillige om at komme og hjælpe, hvis de ikke er vaccinerede eller testede. Heldigvis har musikken sagt, vi godt må melde dem af og booke dem til næste år, siger Gitte Bro.

Annonce

Vil finde andre penge

Da Sondrup Marked senest blev gennemført i 2019, var der omkring 150 frivillige hjælpere og op mod 5000 gæster - og Sussi og Leo sørgede for festlighederne i markedsteltet. Sondrup Marked bliver holdt for at skaffe penge til Hundslund Hallen, og støtteforeningen vil prøve at finde andre måder at gøre det på i år.

- Vi afventer retningslinjerne. Måske kan vi lave noget oppe i hallen eller et bagagerumsmarked, men vi har ingen planer. Så vi lægger hovederne i blød og prøver at finde andre måder at få penge på. Vi vil sætte reklamepyloner op i Hundslund, hvor overskuddet vil gå til hallen. Det regner vi med at sætte i luften 1. august, siger Gitte Bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce