Annonce
Horsens

Øv, Hildas kjoler passede ikke Jutta

Jutta Nikolajsen prøvede hele to af Hilda Heicks kjoler uden held til genbrugsevent Folkekirkens Nødhjælps butik i Horsens. Foto: Morten Pape
Kunderne i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik prøvede kræfter med Hilda Heicks kjoler

Horsens: Tre timer i selskab med Hilda Heick, kaffe på kanden med kage til og muligheden for at erhverve sig sin helt egen Hilda-kjole.

Den chance fik genbrugsglade horsensianere torsdag eftermiddag i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Sønderbrogade.

Og Jutta Nikolajsen ville ikke lade den gå forbi sig. Så kun få minutter over 12, hvor det hele startede, stod hun i prøverummet og forsøgte at finde den helt rette Hildakjole at købe med hjem.

En rød sag med blonder eller en blå. Men skuffelsen var ikke til at tage fejl af, da gardinet blev trukket fra.

- Der var ikke nogen, som passede. Og kun 600 kroner for en helt fantastisk kjole, det var ærgerligt, lød det.

Og selvom prisen lokkede, så betød den tidligere ejer også noget for interessen.

- Ja, det er sjovt, at det har været Hildas. Jeg ville have haft den på til bryllup i august, og der ville jeg da have pralet af, at det havde været Hildas, lød det fra en ærgerlig Jutta Nikolajsen.

Mere heldig var Folkebladets udsendte, som allerede i baglokalet spottede en stribet sag med guldglimmer, og den passede helt perfekt. Til stor glæde for hovedpersonen Hilda.

- Hvor er det dejligt, at du kan passe den. Jeg har ikke selv brugt den ret meget. Den er købt på et cruise i udlandet, og jeg har simpelthen overvurderet mig selv. Jeg er kun 156 høj, havde jeg været 166, var det måske gået. Så selvom jeg synes, den er så sød, så blev det aldrig så godt, som jeg havde forestillet mig.

Dagens arrangement løb af stablen torsdag fra kl. 12 til 15 - hvor kunderne kunne købe alt fra selskabskjoler, nederdele, bluser og jakkesæt fra familien Heicks egne gemmer.

Ja, det er sjovt, at det har været Hildas. Jeg ville have haft den på til bryllup i august, og der ville jeg da have pralet af, at det havde været Hildas.

Jutta Nikolajsen, kunde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiros: Odder står sammen om at holde afstand

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live - Flere medier: Statsministeren vil præsentere de første skridt til en genåbning

Annonce