Annonce
Sport

Østrigsk golftriumfator føler sig heldig efter hård tid

Francisco Leong/Ritzau Scanpix
Et skadet håndled satte Bernd Wiesberger ud af spillet i 2018. Søndag vandt han Made in Denmark i Himmerland.

Den østrigske vinder af Made in Denmark, Bernd Wiesberger, har været en hård tid igennem før triumfen i Himmerland.

I størstedelen af 2018 var den 33-årige østriger sat ud af spillet med en skade i håndleddet.

Wiesberger indledte søndagen som nummer et i jagten på sejren og pengepræmien på 3,75 millioner kroner.

- I morges før vi startede på sidste runde, fortalte jeg mig selv, at jeg var heldig, at jeg var i en position, hvor jeg kunne vinde. Så jeg nyder dette øjeblik, siger Bernd Wiesberger.

Alle dele af østrigerens spil gik op i en højere enhed i Himmerland, hvor han sikrede sig sin femte turneringssejr på European Tour.

- Jeg var i kontrol hele ugen og slog mange kvalitetslag. Min putter blev god hen over weekenden.

- Jeg forsøgte at holde mig til mine rutiner og mine processer, som jeg har arbejdet på. Det er bare en stor bonus at komme ud som vinder, siger han.

På sidstedagen pressede det skotske stortalent Robert MacIntyre ham hårdt, og de to kæmpede lige til det sidste om sejren. Østrigeren sluttede et slag bedre end MacIntyre.

- Robert har spillet godt, og vi pressede hinanden. Det blev tæt til sidst, og jeg er bare stolt over, at det endte, som det gjorde, siger Wiesberger.

Østrigeren skrev sig med sejren ind i historien som den sjette vinder af Made in Denmark, der er blevet spillet siden 2014.

Turneringen blev ikke nogen dansk succes, da kun 5 af de 16 deltagende danskere kvalificerede sig til weekendens finalerunder.

Bedst blev Jeff Winther, der sluttede som nummer 18 efter en fremragende runde søndag i 66 slag - fem under banens par. Der var dog hele ni slag op til Weisberger på førstepladsen.

Lasse Jensen sluttede som nummer 33 med 11 slag op til førstepladsen.

De største danske hjemmebanehåb, Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen, måtte allerede forlade turneringen i Himmerland fredag, da de missede cuttet.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce