Annonce
Odder

Østjyske sommerhuse kan lejes mere ud

Hvis antallet af sommerhusudlejninger øges, kan det gøre en betydelig forskel for lokalsamfundene - særligt i ydersæsonerne. PR-foto
Odder Kommune er en af de kommuner, som har et uudnyttet potentiale for sommerhusudlejning.

ODDER: Sommerhusferie i Danmark er populært - faktisk så populært, at det stigende antal overnatninger i feriehuse har drevet væksten i kyst- og naturturismen i de seneste år. Flere steder overstiger efterspørgslen udbuddet af feriehuse - særligt i højsæsonen.

Samtidig står mange danske sommerhuse tomme en stor del af året. Undersøgelser har tidligere vist, at der er et kæmpepotentiale for at højne udnyttelsesgraden af de danske sommerhuse. Det bekræfter også en ny potentialeanalyse udarbejdet af Feriehusudlejernes Brancheforening på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Kun 240 af 2140 lejes ud i Odder

Analysen viser, at 17 af landets kommuner har et særligt stort potentiale for at øge feriehusudlejningen. Der er tale om kommuner med mere end 2000 sommerhuse, hvor udlejningsgraden er lav. Det gælder blandt andet Odder, Syd- og Norddjurs kommuner. Her udnyttes kun henholdsvis cirka 11-15 procent af sommerhusene til udlejning. Der er altså rigelig kapacitet til merbrug og særligt uden for højsæsonen. Og der kan genereres en markant øget turismeomsætning ved en bedre udnyttelse af feriehuskapaciteten.

- Feriehuse står i dag for 54 procent af samtlige udenlandske overnatninger i Danmark, men vi udnytter kun en brøkdel af den kapacitet, vi har. I Odder Kommune er det for eksempel kun cirka 240 af de cirka 2140 sommerhuse, som står til rådighed for udlejningsmarkedet, og det er et tal, vi gerne vil øge, forklarer Sisse Wildt, som er kommunikationschef i Dansk Kyst- og Naturturisme, i en pressemeddelelse.

I 2019 er der indført et nyt bundfradrag, som betyder, at sommerhusejere kan tjene 40.900 kroner skattefrit ved at leje sommerhuset ud.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Sport

Elegant midtbanespiller månedens spiller i Superligaen - Esbjerg fyrer træneren, men assistenten er ikke i spil som afløseren.

Annonce