Annonce
Odder

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi vil have borgerne med på råd. Arkivfoto
Politiet søger medlemmer til et borgerråd for Aarhus, Odder og Samsø kommuner. Alle med en ren straffeattest kan melde sig.

Odder: Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet. Målet er at sikre en tæt dialog.

- Borgerrådet er et forum, hvor frivillige borgere kan dele deres oplevelser med politiet – både de positive og de kritiske. Den åbne og direkte dialog skal være medvirkende til, at politiets arbejde afspejler den virkelighed, som borgerne oplever, siger politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelelse.

Han er tovholder for oprettelsen af de nye borgerråd.

Østjyllands Politi er den første politikreds, der gør brug af borgerråd, men projektet bygger på gode erfaringer fra andre sektorer.

To råd

Der oprettes to borgerråd: Et for Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner og et for Aarhus, Odder og Samsø kommuner. Hvert borgerråd består af op til 10 medlemmer, der mødes to til fire gange årligt. Borgerrådene konstituerer sig selv med formand og næstformand, mens Østjyllands Politi står for det praktiske i forbindelse med møderne.

Alle interesserede kan søge medlemskab i borgerrådet. Ansøgere skal skrive en kort ansøgning, der beskriver, hvorfor de gerne vil være med i rådet. Det er en betingelse, at man har ren straffeattest og er bosat i én af kredsens kommuner.

Ansøgningsfristen løber indtil 1. oktober.

Interesserede borgere kan læse mere og ansøge på www.politi.dk/brojyl

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Mest læste

Annonce