Annonce
112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Efter en dramatisk dag, hvor en 52-årig mand blev skudt i benet af politiet, og der efterfølgende opstod optøjer mellem masklerede unge og politiet, holdt Østjyllands Politi pressemøde fredag aften. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
En 52-årig mand er uden for livsfare efter, at han blev skudt i benet af politiet ved en Rasmus Paludan-demonstration i Digterparken fredag eftermiddag. To betjente blev ramt under efterfølgende optøjer.

AARHUS: Østjyllands Politi holdt fredag aften et såkaldt "doorstep" - et kort pressemøde uden for politigården - efter en dramatisk fredag, hvor en 52-årig mand dukkede op til en Rasmus Paludan-demonstration bevæbnet med kniv, og da han ikke efterkom politiets ordrer blev han skudt i benet og anholdt.

Efterfølgende opstod der optøjer på Gudrunsvej overfor Digterparken, hvor unge maskerede sig, kastede med sten og fyrværkeri mod politiet.

- Vi er stadig så tidligt i efterforskningen, at jeg ikke kan sige noget om et motiv. Vores betjente er først ved at komme hjem og skrive deres rapporter, så det kan vi endnu ikke sige noget om. Men der er en del videoer fra selve episoden, og dem skal vi selvfølgelig også have set igennem. Det vi kan sige er, at den 52-årige gik ind bag politiets afspærring bevæbnet med en kniv, hvor han blev råbt an, og der blev affyret et varselsskud, men han nægtede at lægge kniven, sagde chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

På videoerne lyder det som om, den 52-årige mand råber noget. Det er politiet opmærksom på, men fredag aften kunne man ikke komme nærmere, hvad det var, manden skulle have råbt.

Den 52-årige blev efter skudepisoden kørt på hospitalet og var fredag aften uden for livsfare. Han bor selv i Aarhus V oplyste Østjyllands Politi.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu i gang med at undersøge skudepisoden, hvilket er normal procedure, når en betjent har affyret skud. Derfor ønskede chefpolitiinspektøren ikke at udtale sig om selve skudepisoden.

Maskerede sig og kastede med sten

Mens den 52-årig blev anholdt, blev Rasmus Paludan kørt væk i sikkerhed af politiet. På Facebook har Stram Kurs-partilederen selv udtrykt, at "en mand angreb mig med kniv ved Gellerupparken".

- Det er for tidligt at sige noget om motivet, vi er stadig i den indledende efterforskning, sagde Klaus Arboe Rasmussen.

Efter skuddramaet ved Digterparken opstod der optøjer på den modsatte side af Åby Ringvej, hvor en række unge maskerede sig og kastede sten og fyrværkeri mod politiet. To betjente blev ramt men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Derfor var politiet også massivt til stedet. Ved 17-tiden var der igen ro i området.

Østjyllands Politi følger situationen i området tæt.

- Vi har mange betjente i området, og vi vil hen over weekenden være ekstra til stede i det vestlige Aarhus for at skabe ro derude, sagde Klaus Arboe Rasmussen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce