Annonce
Østjylland

Efter direktørfyring: Østjyllands Brandvæsens nye chef er fra Randers

Der er bred opbakning til den nye direktør fra både bestyrelsesformanden og de ansatte. Foto: Aidin Esmaeli, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune
Østjyllands Brandvæsen har nu sat navn på den nye direktør - han kommer fra Beredskab & Sikkerhed, hvor han har stået i spidsen for en større sammenlægning.
Annonce

AARHUS: Det bliver Kasper Sønderdahl, der skal genskabe tilliden mellem ledelsen og medarbejderne i Østjyllands Brandvæsen efter nogle kaotiske måneder med fyringen af Lars Hviid i slutningen af december, som var kulminationen på længere tids kritiske historier om dårligt arbejdsmiljø.

Derfor er Bünyamin Simsek (V), der udover at være rådmand også er bestyrelsesformand i Østjyllands Brandvæsen glad for, at det netop er Kasper Sønderdahl, der nu skal stå i spidsen for brandvæsenet.

- Kasper Sønderdahl har stået i spidsen for at lægge beredskaber sammen på en måde, hvor medarbejderne var med i processen og følte, at de blev taget alvorligt, samtidig med, at han har skabt en effektiv organisation. Så jeg er meget glad for, at Kasper Sønderdahl har villet påtage sig opgaven, lyder det fra Bünyamin Simsek.

Siden 2015 har Kasper Sønderdahl stået i spidsen for sammenlægningen af beredskabet i Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs kommuner under ét navn i Beredskab & Sikkerhed. Derudover har han en baggrund som director for arbejdsmiljø og risikostyring i Vestas og som sikkerhedschef i Muskelsvindfonden.

Kasper Sønderdahl i uniform - her ved indvielsen af den nye brandstation i Hadsten. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Tillid skal tilbage

Der er også opbakning fra medarbejderne til den nye direktør.

- Jeg er rigtig glad for, at vi i ansættelsesudvalget var enige om at pege på Kasper Sønderdahl. Jeg har en stærk forventning om, at vi får en meget kommunikerende direktør, som er aktivt deltagende i vores hverdag og som kan bidrage til at skabe gennemsigtighed i ledelsen. Vi har et stort behov for at få skabt tillid i vores organisation, og det er jeg sikker på, at vi kan sammen med ham, siger Søren Nitschke, der er tillidsmand for FOA hos Østjyllands Brandvæsen.

Kasper Sønderdahl er 42 år og bor i Hørning med sin familie.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce